OGLASILA SE I MITROPOLIJA: Poštovaćemo odluke nadležnih, tamjanom i molitvom protiv koronavirusa
Foto: AP/Risto Božović

litijom protiv epidemije

OGLASILA SE I MITROPOLIJA: Poštovaćemo odluke nadležnih, tamjanom i molitvom protiv koronavirusa

Crna Gora -

Mitropolija crnogorsko primorska saopštila je danas da će se, u skladu sa hrišćanskom verom i predanjem, odgovorno postaviti prema daljoj zdravstvenoj situaciji u Crnoj Gori i preporukama stručnih zdravstvenih organa.

"U molitvama i usrdnim moljenjima (litijama) koje se redovno organizuju povodom virusa i epidemije bezakonja koja nas je snašla ugrožavajući naše verske i građanske slobode, pridružićemo u narednom periodu i molitve protiv stvarne zdravstvene pretnje za građane Crne Gore i celog sveta – takozvanog koronavirusa", saopšteno je iz mitropolije.

Kako su naveli, "molićemo se Bogu, iscelitelju svake bolesti i nemoći, da se kadom tamjana i molitvom sveštenstva i vernih odagna ova obostrana pošast od Crne Gore i za ozdravljenje svih obolelih u svetu".

Preporuka Ministarstva zdravlja Crne Gore je izbegavanje svakog nepotrebnog kretanja, društvenih i bliskih kontakata, kao i izbegavanje svih mesta sa masovnim okupljanjem ljudi na ograničenom prostoru.

Zabranjena su putovanja u područja najpogođenijih novim koronavirusom, i z njih, a to su trenutno Italija, Španija, Južna Koreja, Iran i kineska pokrajina Hubei.

Odloženo je organizovanje svih đačkih ekskurzija, izleta, edukativnih skupova u inostranstvu, a zabranjene su i sportske manifestacije sa prisustvom publike.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Risto Božović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track