NAKON LITIJA ODRŽANI PROTESTI U CRNOJ GORI: Građani izašli na ulice u više gradova, nosili trobojke, pevali pesme VIDEO
Foto: Printscreen Youtube/ Pobjeda

VELIKI BROJ LJUDI

NAKON LITIJA ODRŽANI PROTESTI U CRNOJ GORI: Građani izašli na ulice u više gradova, nosili trobojke, pevali pesme VIDEO

Crna Gora -

U više crnogorskih gradova i u ponedeljak uveče su održani protesti protiv Zakona o slobodi veroispovesti i crnogorske vlasti.

Veliki broj građana okupio se na Trgu Šaka Petrovića u Nikšiću, odakle su krenuli u šetnju ulicama kojima su ranije išle litije, prenele su podgoričke "Vijesti".

Građani protestuju protiv Zakona o slobodi veroispovesti i skandiraju protiv predsednika Mila Đukanovića, nose crnogorske trobojke i ratne zastave sa Vučjeg Dola, pevaju Crnoj Gori, Srbiji, Kosovu, navodi podgorički list.

Građani su okupljanje organizovali putem društvenih mreža.

Stanovnici Berana i sinoć su izašli na ulice i protestnom šetnjom do manastira Djurđevi stupovi izrazili nezadovoljstvo zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Građani su se u velikom broju, kao i u nedelju okupili u porti manastira, odakle je sveštenstvo pročitalo besedu mitropolita Amfilohija i poručilo da u nedelju svi izađu na izbore i zaokruže samo one koji nisu izglasali ovaj zakon.

Protest je protekao mirno, a policije nije bilo nigde tokom litije od centra do manastira. Pevale su se i klicale već prepoznatljive pesme i parole.

Prema nekim najavama, protestne šetnje u Beranama održavaće se svakog dana do izbora, dodaju "Vijesri".

Sa velikog platoa u Nikoljcu sinoć je krenula protestna šetnja Bjelopoljaca ulicama tog grada.

Šetnja je išla od Nikoljca kroz centar grada do crkve svetih Apostola Petra i Pavla. Protestnu šetnju u Bijelom Polju nisu predvodila sveštena lica već građani.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track