ABAZOVIĆ POD PRISMOTROM POLICIJE: Lider pokreta URA dobija i stravične pretnje na društvenim mrežama
Foto: video prtscr / RTCG

pod velikim pritiskom

ABAZOVIĆ POD PRISMOTROM POLICIJE: Lider pokreta URA dobija i stravične pretnje na društvenim mrežama

Crna Gora -

Dritan Abazović, lider pokreta URA i čovek od koga verovatno i zavisi formiranje nove crnogorske vlade, nalazi se pod prismotrom policije.

Kako prenose podgoričke Vijesti, nakon što je prethodnog vikenda kolona sa takozvanog patriotskog protesta iz Podgorice zastala ispred Abazovićeve kuće u Ulicnju, na njega motri policija dok ne bude završena bezbednosna procena.

Nakon ovog incidenta od Agencije za nacionalnu bezbednost i Uprave policije zatražena je procena njegove bezbednosti, uz objašnjenje "da su nakon izbora podignute tenzije i da bi to trebalo uraditi što pre kako bi se izbegla opasnost po njegovu sigurnost".

To, kako je objašnjeno, ne znači da je on dobio pratnju, već da ga nadziru zbog bezbednosti.

Podsetimo, Dritan Abazović je prethodnih dana bio pod velikim pritiskom da opozicioni savez zameni podrškom DPS-u i njegovim koalicionim partnerima u dosadašnjoj vlasti.

Pritisci su se nastavili nakon što su lideri tri opozicione liste, Krivokapić, Bečić i Abazović, predstavili principe buduće vlasti i najavili do kraja oktobra formiranje "vlade spasa" ili ekspertske vlade.

Abazović zbog toga poslednjih dana prima i veliki broj poruka uvredljivog sadržaja, a među njima su i brojne pretnje.

Kako prenose lokalni mediji, tako je na Fejsbuku izvesni Ruzdija Šabović napisao: „Abazoviću, ako nastaviš družbu sa ovim četnicima bićeš prvi zaklan (ne daj Bože) ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske veroispovesti (šta se desilo u Kaluđerskom lazu kod Rožaja) ako odeš sa njima čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje. Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori“.

Kurir.rs/Vijesti.me/In4s.net

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track