RADNICA AZRA TRČALA ZA LOPOVOM, SAVLADALA GA I PREDALA POLICIJI: Ovako je razbojnik iz Sarajeva ostao praznih ruku VIDEO
Foto: Youtube/Mirvad Zenuni

ISKORISTIO NJENU NEPAŽNJU

RADNICA AZRA TRČALA ZA LOPOVOM, SAVLADALA GA I PREDALA POLICIJI: Ovako je razbojnik iz Sarajeva ostao praznih ruku VIDEO

Bosna i Hercegovina -

Sigurnosna kamera u prodavnici na Baščaršiji u Sarajevu danas je zabeležila scenu pokušaja pljačke.

Heroj dana bila je Azra Bećirović, radnica koja je, zahvaljujući svojoj fizičkoj spremnosti, uspela da savlada lopova i preda ga policiji. Kako kaže, pošto je diplomirani kriminolog, njena reakcija bila je prirodna. Mada, ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

"Danas je jedan muškarac, koji je glumio migranta iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio je kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i videla ga da uzima novac. Počeo je da trči, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je u suprotnom smeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu", priča Bećirovićeva.

U potragu za lopovom se uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

"Sustigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, da ima nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da se sve završilo dobro", kazala je.

Kako se saznaje, uhapšeni je nekoliko sati kasnije pušten iz policijske stanice, a odranije je poznat po vršenju istih krivičnih dela.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track