Najnovije vesti

ALEKSA BEČIĆ PORUČIO: Do kraja nedelje očekujem formiranje svih poslaničkih klubova
Foto: Printscreen Youtube/Al Jazeera Balkans

predsednik crnogorskog parlamenta

ALEKSA BEČIĆ PORUČIO: Do kraja nedelje očekujem formiranje svih poslaničkih klubova

Crna Gora

Predsednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić izjavio je da očekuje da do kraja naredne nedelje bude završeno formiranje svih poslaničkih klubova, čime će se steći uslovi za početak rada najvišeg zakonodavnog tela.

"Nadam se da će se ovaj proces konstituisanja završiti zaključno sa ovom sedmicom da bi samim početkom nastupajuće sedmice imali i konsultacije, nakon toga u kratkom roku i predlog svih klubova poslanika o članovima Administrativnog odbora, tako da što se mene tiče intencija će biti da to bude što je pre moguće", kazao je Bečić.

Potom bi Administrativni odbor trebalo da utvrdi predlog odluke o izboru svih ostalih odbora, pišu podgoričke "Vijesti", podsećajući da je do sada formirano osam poslaničkih klubova.

"Posla je dosta pred nama i zato se ja zalažem da budemo što je efikasnije mogući", kazao je Bečić.

On očekuje konstruktivnu saradnju svih poilitičkih aktera, a ima i jasna očekivanja o tome šta bi trebalo da bude tema prvi skupštinskih sednica koje očekuje u drugoj polovini oktobra.

"Pomirenje Crne Gore i zatvaranje onih pitanja koja su nas opterećivala, posebno kada govorimo o Zakonu o slobodi veroispovjesti, ekonomske reforme i sve ono što očekujemo kao akciju od same Vlade i, naravno, stvaranje preduslova za borbu protiv korupcije i kriminala", kazao je predsednik parlamenta Crne Gore.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...