MCP POZVALA VERNIKE DA SLAVE OBELEŽE U KRUGU PORODICE: Pridržavajmo se mera predostrožnosti, da bi umanjili posledice epidemije
Foto: Profimedia

crna gora

MCP POZVALA VERNIKE DA SLAVE OBELEŽE U KRUGU PORODICE: Pridržavajmo se mera predostrožnosti, da bi umanjili posledice epidemije

Crna Gora -

Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) pozvala je građane da, usled epidemije korona virusa, krsne slave proslave u krugu porodice.

Iz MCP-a su saopštili da s obzirom na potencijalno izuzetno opasnu epidemiološku situaciju u Crnoj Gori, a u vezi sa svakodnevnim porastom broja slučajeva građana zaraženih novim korona virusom, pravoslavni vernici i svi ostali građani treba da poštuju mere za sprečavnje širenja zaraze.

"Vidimo da epidemija ovoga virusa pogađa, kako Crnu Goru, tako i celi region, Evropu i čitav svet. Ne sme se svakako dozvoliti da ova bolest zaustavi život, pa ni duhovni i crkveni život, ali je neophodno da se pridržavamo, koliko je god moguće, mera predostrožnosti, kako bi umanjili štetne društvene posledice epidemije i, što je najvažnije, uticali na smanjenje broja izgubljenih života zbog ove bolesti, koja, iako pogađa sve uzraste, ipak najviše života uzima među najstarijima", poručili su iz MCP.

Navode i da je možda ovo odlično vreme da se podsetimo da je krsna slava, prvenstveno i iznad svega, duhovno slavlje, kojim se podsećamo na dan kad su naši preci primili spasonosnu hrišćansku veru i da zato taj dan treba provesti "molitveno i blagosloveno".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track