FATAMORGANA ILI PROVOKACIJA, KAČILI SRPSKU ZASTAVU NA HRVATSKU AMBASADU U PODGORICI: Saslušana dva osumnjičena, treći u bekstvu
Hrvatska ambasada u Podgorici, Foto: Google maps

širili trobojku

FATAMORGANA ILI PROVOKACIJA, KAČILI SRPSKU ZASTAVU NA HRVATSKU AMBASADU U PODGORICI: Saslušana dva osumnjičena, treći u bekstvu

Crna Gora -

Mitar Raičević (24) i Slavko Konatar (26) saslušani su zbog širenja "trobojke" na ambasadi Hrvatske, saopšteno je "Vijestima" iz Uprave policije.

“Sinoć oko 22 časa, tri osobe su pokušale da na objektu Ambasade Hrvatske rašire trobojku. Policija je pronašla Mitra Raičevića i Slavka Konatara, a treća osoba koja je bila sa njima u društvu je pobegla pre dolaska policije i u toku je njegova identifikacija”, kazali su iz UP "Vijestima".

Raičević i Konatar su nakon saslušanja u policiji pušteni po nalogu tužioca.

"Podgorička policija privela je dve osobe koje su pokušale da okače zastavu – trobojku na ogradu Ambasade Republike Hrvatske u Podgorici. Sinoć oko 22 časa tri lica su primećena kako pokušavaJu da na navedenu ogradu okače zastavu a koja su se nakon dolaska policije dala u bekstvo. U Centar bezbednosti Podgorice privedeni su S.K. (26) i M.R. (24) od kojih su prikupljena obaveštenja. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilšatvu u Podgorici koji je naložio da se lica saslušaju. Nakon prikupljenih obavještenja državni tužilac je obavješten o sadžini i naložio da se privedena lica puste te da se preduzmu aktivnosti na identifikaciji i pronalasku trećeg lica i naložio preduzimanje drugih aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju ovog događaja. U toku su dalje policijsko – tužilačke aktivnosti u izviđajnom postupku", navodi se u saopštenju UP.

Kurir.rs/Vijesti.cg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track