DRITAN ABAZOVIĆ PORUČIO: Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje
Foto: EPA/Boris Pejović

potpredsednik vlade CG

DRITAN ABAZOVIĆ PORUČIO: Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje

Crna Gora -

Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje, u cilju stvaranja sigurnije i bolje budućnosti, poručio je u ponedeljak potpredsednik vlade Dritan Abazović.

U video razgovarao sa specijalnim izaslanikom američkog Stejt departmenta za Balkan i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD, Metjuom Palmerom, Abazović je ukazao na značaj podrške koju SAD kontinuirano pružaju Crnoj Gori, na putu njene demokratizacije i jačanja institucija.

Na interesovanje Palmera o spoljnopolitickom kursu nove Vlade, Abazović je, kako je saopšteno, ponovio snažna nastojanja Vlade da se ispune svi zadaci iz evroatlantske agende, ukazavši da Crna Gora ostaje posvećena NATO članstvu.

"Premijer Zdravko Krivokapic u utorak će, u okviru svoje prve službene posete, otputovati u Brisel gđe će posetiti visoke predstavnike Evropske unije i NATO, čime će dodatno potvrditi spoljnopoliticki kurs Crne Gore", naveo je Abazović.

On je ponovio da novoizabrana Vlada ima nedvosmisleno prozapadni karakter i da će biti pouzdan partner u izvržavanju svojih obaveza prema evroatlantskoj agendi.

"Primarni cilj nove Vlade je jačanje vladavine prava i stvaranje snažnih institucija. Crna Gora ostaje posvećena saradnji sa zapadnim partnerima, kao i jačanju regionalne saradnje, u cilju stvaranja što sigurnije i bolje buducnosti", kazao je Abazović.

Abazović je Palmera obavestio i o nadležnostima potpredsednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i informisao ga o planovima prioritetnih delovanja Vlade u tim oblastima.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track