KRIVOKAPIĆ U BRISELU: Evropski put vodi građane CG i regiona ka boljem životu, investicijama i najvažnije -vladavini prava!
Foto: EPA / FRANCISO SECO / POOL

sa šarlom mišelom

KRIVOKAPIĆ U BRISELU: Evropski put vodi građane CG i regiona ka boljem životu, investicijama i najvažnije -vladavini prava!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da Crna Gora ima punu podršku EU na evropskom putu i u težnji da postane 28. članica Unije.

Krivokapić, koji se nalazi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Briselu, nakon razgovora sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, kaže da podrška evropskih partnera vodi ka "drugačiijoj slici" i Balkana i Crne Gore u očima evropske i svetske javnosti.

"Evropski put je put ka boljitku svih građana našeg regiona, a naše je opredeljenje da građani to što pre osete kroz kvalitet života, investicije i, što je najvažnije, kroz vladavinu prava. Ako ne promenimo taj deo koji je nama 'teg oko vrata' teško možemo očekivati bilo kakvu drugu podršku", izjavio je Krivokapić.

Premijer Crne Gore kaže da insitiranje na poglavljima 23 i 24, odnosno borbi sa organizovanim kriminalom i korupcijom, kao i preporod pravosuđa i tužilaštva u Crnoj Gori, znače i ostvarenje zacrtanog u progamu nove vlade u Podorici, a to je pravda za sve.

U nastavku dana, Zdravko Krivokpaić se će u Briselu sasati i sa Specijalnim predsatvnikom EU za dijalog Beograda i Prištine i druga otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu Miroslavom Lajčakom.

Predviđen je i sastanak sa generalnim sekretarom NATO, Jensom Stoltenbergom u sedištu Alijanse u Briselu.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / FRANCISO SECO / POOL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track