MILIĆ UPLAŠENA ZA ŽIVOT, U AMBASADI JE OD 2018. GODINE: Ne priznajem nešto što nisam uradila po cenu da ostavim kosti u Crnoj Gori
Foto: Printscreen YouTube/IN4Snet

afera državni udar

MILIĆ UPLAŠENA ZA ŽIVOT, U AMBASADI JE OD 2018. GODINE: Ne priznajem nešto što nisam uradila po cenu da ostavim kosti u Crnoj Gori

Crna Gora -

Državljanka Srbije Branka Milić, jedna od optuženih pred crnogorskim pravosuđem u procesu poznatom kao "državni udar", strahuje za svoj život i tvrdi da joj sud u Podgorici ne ukida pritvor i ne omogućava lečenje, dok se od 2018. godine nalazi u Ambasadi Srbije u Podgorici gde je našla utočište.

U dopisu koji je dostavila Tanjugu, Milić tvrdi da je nevina i da neće priznati krivicu za nešto što nije uradila, odnosno provstepenu presudu (kojom je osuđena na tri godine zatvora), "po cenu da ostavi kosti u Crnoj Gori".

Napominje da je 9. decembra obaveštena da vanraspravno sudsko veće neće odlučivati o njenom predlogu za ukidanje pritvora koji je podnela 1. septembra, i to do kraja drugostepenog postupka po žalbama koji se vodi pred Apelacionim sudom u Podgorici.

Poručeno joj je, kako dodaje, da ukoliko napusti Ambasadu Srbije u Podgorici i pokuša da pristupi sednici veća Apelacionog suda ili Klinickom centru Crne Gore - "ide u istragu", a ako je u tome ipak odlučna, "da joj je lepše da ide pravo za Srbiju, ona zna kako".

"Plan je da se po cenu mog života do kraja ovog montiranog političkog procesa oneomogući pristup sudu, pravu i pravdi i mogućnost lečenja, te se moja smrt i dalje iščekuje kao alternativa mome odbijanju da priznam delo koje su mi namenili izvođači radova u aferi "državni udar", navela je Milić, koja podseća da je u sedmoj deceniji života.

Trvdi da je osuđena jer je, prema oceni sudije Suzane Mugoše, bila "drska i bezobrazna", dok joj je kako navodi predsednik Višeg suda u Podgorici poručio da može da se leči u zatvoru.

Ona je najpre bila godinu dana u istražnom zatvoru, potom u manastiru, a sada u Ambasadi, što je uticalo na pogoršanje njenog zdravstvenog stanja.

U Ambasadi Srbije je našla utočište pošto je svojevoljno napustila suđenje, nezadovoljna odlukom suda da odbije njen zahtev za izuzeće veštaka koji je veštačio njeno zdravstveno stanje.

Kurir.rs /Tanjug, Foto: Printscreen YouTube/IN4Snet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track