NEMA VIŠE RAMPE ZA MATIJU BEĆKOVIĆA?! Krivokapić razmatra ukidanje zabrane ulaska javnim ličnostima koju je uveo bivši režim!
Foto: Beta Dragan Gojić, EPA / Boris Pejović

kraj sramne odluke

NEMA VIŠE RAMPE ZA MATIJU BEĆKOVIĆA?! Krivokapić razmatra ukidanje zabrane ulaska javnim ličnostima koju je uveo bivši režim!

Crna Gora -

Akademik Matija Bećković mogao bi uskoro ponovo da poseti Crnu Goru, iz koje je poreklom, nakon najave premijera Zdravka Krivokapića da razmatra ukidanje zabrane ulaska koju je uvela prethodna vlast.

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je za Tanjug da razmatra ukidanje odluke o zabrani ulaska u Crnu Goru za pojedine javne ličnosti iz Srbije poput Matije Bećkovića, Vlade Georgijeva i drugih uz poruku da ničije mišljenje ne može da ugrozi bezbednost Crne Gore.

Na pitanje da li se takva "sloboda mišljenja" odnosi i na ambasadore, konkretno ambasadora Vladimira Božovica, Krivokapić kaže da, "iako svako ima pravo na mišljenje, ambasadori moraju da vode računa o svom iskazu".

"Ako taj iskaz vređa nezavisnost i suverenitet neke države, naravno da ćete preduzeti određene mere bez obzira ko je ambasador", kaže Krivokapić.

Vlada Crne Gore, Zdravko Krivokapić
foto: EPA / Boris Pejović

Na pitanje o mogućnosti ukidanja zabrane za Bećkovića i Georgijeva, Krivokapić kaže:

"Apslolutno razmišljamo o tome. Sloboda kretanja je data čoveku od rođenja, a ne postoji niti jedan razlog, niti mišljenje koje treba da bude prepreka da čovek bude slobodan da dođe gde hoće", rekao je crnogorski premijer.

Tokom posete Briselu, premijer Crne Gore je na pitanje Tanjuga o najavama ukidanja zabrana koje su prethodne vlasti uvele pojedincima iz Srbije, poručio da će se razmotriti "ko je, kako i zbog čega doneo takvu odluku", ako ona "uopšte i postoji".

"Smatram da bi trebalo da napravimo univerzalan princip da nikome ne možemo zabraniti ulazak u CG ako taj nije terosrista, jer bezbednost jeste iznad svega", kaže Krivokapić.

Ističe i da "nije čuo da nečije mišljenje može da ugrozi bezbednost" države.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Beta Dragan Gojić, EPA / Boris Pejović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track