Najnovije vesti

IZBAČENA S POSLA ZBOG LITIJA, SADA VRAĆENA: Nastavnica opet sa učenicima u Danilovgradu, sud odredio i da joj se isplati naknada!
Foto: edu me, Edu.me

ivana bulatović

IZBAČENA S POSLA ZBOG LITIJA, SADA VRAĆENA: Nastavnica opet sa učenicima u Danilovgradu, sud odredio i da joj se isplati naknada!

Crna Gora

Nastavnica Ivana Bulatović, koja je u maju prošle godine dobila otkaz u Osnovnoj školi "Sutjeska" u Danilovgradu, jer je objašnjavala deci zbog čega se u Crnoj Gori održavaju litije, vraćena je na posao.

Informacija je za podgorički portal Borba potvrđena iz Osnovnog suda u Danilovgradu. Prema presudi tog suda, Škola je dužna da Bulatovićevoj isplati nadoknadu u iznosu 756 evra i vrati je na posao.

Nastavnica je navela da je u OŠ "Sutjeska" bila zaposlena na neodređeno vreme gde radi kao profesor fizičkog vaspitanja, kao i da je otkaz dobila navodno zbog zloupotrebe učenika u političke svrhe.

Ona je, podsetila je, 27. januara prošle godine održala čas na kojem je deci pričala o pojavi diskriminacije u sportu, da bi u jednom trenu učenica upitala šta misli o trenutnim dešavanjima u zemlji. 

"Odgovorila sam joj dajući joj svoj vrednosni sud, tada sam slobodno izrazila svoje mišljenje, ne prisiljavajući nikog da tako misli", navela je Bulatovićeva.

Litije u Crnoj Gori su organizovane protiv Zakona o slobodi veroispovesti, koji je usvojen na inicijativu predsednika Mila Đukanovića, a kojem se protivila Mitropoija crngorsko primorska, ističući da je taj zakon diskriminatorski.

Dolaskom nove vlasti u Crnoj Gori, pomenuti zakonski propis je izmenjen.

Kurir.rs / Tanjug,   Foto: Edu.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...