NOVE MERE U CRNOJ GORI Škole onlajn, ne rade tržni centri, teretane... Zabranjeno ići van opštine! Ulaz u zemlju pod ovim uslovima
Foto: Youtube/Vlada Crne Gore

pooštrene mere protiv korone

NOVE MERE U CRNOJ GORI Škole onlajn, ne rade tržni centri, teretane... Zabranjeno ići van opštine! Ulaz u zemlju pod ovim uslovima

Crna Gora -

Novim epidemiološkim merama koje će trajati u narednih sedam dana zabranjuje se rad tržnih centara, štandova u Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Podgorici, Cetinju, Nikšiću, Kotoru, Baru, Ulcinju, Plužinama i Pljevljima.

U ovim opštinama, gde je 14-dnevna incidenta na 100.000 stanovnika veća od 800, građanima je zabranjeno kretanje van opštine, kao i rad ugostiteljskih objekata.

U ovim opštinama od sutra se prelazi na onlajn nastavu, a vrtići će raditi do petka.

Takođe, zabranjen je rad kladionica, kockarnica, fitnes-centara, teretana...

Merama je predviđeno i zatvaranje parkova i slično u opštinama koje imaju 14-dnevnu incidentu na 100.000 veću od 800.

Direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić rekao je da sem iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova i Albanije za ulazak u Crnu Goru potreban je negativan PCR test ili brzi antigenski test ne stariji od 48 sati ili pozitivni serološki nalaz na antitela klase IgG koji nije stariji od mesec dana ili ako pruže odgovarajući dokaz da su potpuno vakcinisani protiv kovida-19.

Državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja Janko Odović rekao je da podaci sa terena pokazuju da se mere nisu poštovale i da su zbog toga donete nove.

"Izvršeno 6.430 kontrola, izdata 43 prekršajna naloga u iznosu od 43.000 evra. Pripadnici Uprave policije upozorili su 14.817 osoba, podneli 32 krivične prijave i uhapsili 11 ljudi. Nepoštovanje mera zabrinjavajuće. Do sada se delovalo preventivno, a pošto je situacija zabrinjavajuća od danas će se delovati na oštriji način i kazniće se svako nepoštovanje mera. Posebno će se kažnjavati nepoštovanje mere zabrane izlaska od 21 do 5 časova ujutro, kao i nenošenje maske", rekao je Odović.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track