POSLE OCA I SIN VUKOVARSKOG GRADONAČELNIKA UHVAĆEN U SUMNJIVOJ KUPOVINI: Ante Penava (19) bez muke iskeširao 18.000 evra za zemlju
Foto: Printscreen/ Youtube

kakav deda, takav unuk

POSLE OCA I SIN VUKOVARSKOG GRADONAČELNIKA UHVAĆEN U SUMNJIVOJ KUPOVINI: Ante Penava (19) bez muke iskeširao 18.000 evra za zemlju

Hrvatska -

Pre manje od godinu dana, sin gradonačelnika Vukovara Ivana Penave kupio je poljoprivredno zemljište, obradivo zemljište od oko dva hektara u katastarskoj opštini Čakovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ante Penava (19) bivšem vlasniku Đuki Mudri iz Vukovara platio je 136.000 kuna, a uz porez ga je zemljište koštalo 140.080 kuna (1 evro-7,5 kuna), piše Telegram.

Sin Penave, student kineziologije, punoletan je, pa njegov otac ne mora da unosi imanje u imovinsku karticu. Postavlja se pitanje odakle mladiću toliko novca.

Kako prenosi Telegram, odgovor na to pitanje nalazi se u imovinskoj kartici njegovog oca. U imovinskoj kartici koju je popunio 21. jula 2019. godine i predao Komisiji za sukob interesa, Ivan Penava prijavio je uštedu od 46.000 evra. Nakon što je njegov sin 24. aprila prošle godine kupio zemljište u vrednosti od 140.080 kuna, devizna štednja Ivana Penave pala je na 30.000 evra, ili 16.000 evra manje.

Porodica Penava već je iskoristila mogućnosti koje nudi država. Otac Penave tražio je i dobio državni stan, nakon što je svojoj deci, ćerki i sinu Danijeli i Ivanu preneo dve kuće, od kojih je jedna bila u stopostotnom vlasništvu Ante Penave, a druga u trećini. Kada više nije posedovao nekretnine na papiru, Penava stariji se uselio u donirani državni stan.

Pored toga, Penavin otac je u kompaniji Borovo d.d. zaključio izuzetno neobičan ugovor o zajedničkoj izgradnji garaža, sa firmom u kojoj je radio, ustupio zemljište i vodio brigu o projektnoj dokumentaciji, a Ante Penava je uz „prećutnu saglasnost“, kako stoji u ugovoru, izgradio 10 garaže. Osam mu je, prenosi Telegram, pripalo, a dve kompanije Borovo d.d. Šest garaža i dalje je u vlasništvu oca gradonačelnika Vukovara, koji ih iznajmljuje, dok je prodao dve garaže.

Kurir.rs/RTL

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track