Najnovije vesti

CRNOGORSKE "PATRIOTE" PRETE KRIVOKAPIĆU: Ako ne smeni ministra Leposavića, organizuju protest na "dan NDH"
ilustracija, Foto: Printscreen

bruka

CRNOGORSKE "PATRIOTE" PRETE KRIVOKAPIĆU: Ako ne smeni ministra Leposavića, organizuju protest na "dan NDH"

Crna Gora
15:39h

"O neuspehu tzv. ‘montenegrinskog’ identitetskog projekta ništa ne govori bolje od činjenice da za deceniju i po nije uspeo da iznedri ni autentični fašizam, nego mora da uvozi tuđi!", ocenio je nedavno analitičar Feđa Pavlović.

"Patriotski" skupovi, kojima su njihovi "inspiratori" pokušali da daju privid "odbrane države od izdajnika", već na prvom koraku pokazali su svoj pravi karakter – šovinisti i srbofobi odani trodecenijskom režimu napravili su u septembru na Cetinju svojevrstan ustaški pir, "ratujući" sa Srbima uz pesme apolgete ustaštva, Marka Perkovića Tompsona, i Miroslava Škora, najpoznatijeg po "tugovanki" za hrvatskim generalima-haškim optuženicima.

Pretnje Srbima, uz ogrtanje zvaničnom crnogorskom i hrvatskom zastavom svakako bi mogli shvatiti kao svojevrstan "izduvni ventil" razočaranih "režimlija" – kada na odborničkim listama DPS-a ne bi bilo osvedočenih propagatora fašizma; kada ne bi "obožavali" Sekulu Drljevića i Štedimliju; kada nam ne bi pretili "traktorima"; kada gradonačelnik Podgorice ne bi, na "javnom" servisu, iskazao žaljenje što "Crna Gora nije rešila svoje nacionalno pitanje po modelu Hrvatske 90-ih"; kada bi sa manje strasti pevali "Sude mi" ili "Bojnu Čavoglave", uz poslovično padanje u "sevdah" na stihove – "Stićiće vas naša ruka i u Srbiji"; kada…

30. marta stigla je poruka od domaćih "branitelja", navodno revoltiranih izjavom ministra Leposavića o užasnom zločinu u Srebrenici.

"Mi, građani, patriote svoje Crne Gore jedinog našeg doma… upozoravamo Krivokapića, ako, najdalje do 9. aprila ne smeni Leposavića, mi Crnogorci od 10. aprila izlazimo na ulicu i nećemo se povući po cenu života dok celokupna Vlada ne padne i Skupština skrati svoj mandat. Ako izađemo 10. aprila na ulicu, nema vraćanja kući dok Vlada ne padne i ne raspišu se novi parlamentarni izbori u Crnoj Gori. Krivokapiću, rok ti je 9. april 2021. godine.”.

Dakle, crnogorske "patriote" najavljuju da će se, ukoliko se premijer Krivokapić odupre njihovoj želji da "kadriraju" u vladi Crne Gore, okupiti 10. aprila – na "dan NDH", krvave fašističke "fabrike" zla, koja je "progutala" skoro milion Srba, Jevreja, Roma…

Ovim putem pozivamo naše sugrađane da, bez obzira šta i ko ih "pokreće", dobro povedu računa o simbolici, datumima, načinu na koji izvode svoje skaredne "performanse"… Mnogo toga im se "otpisuje" na neznanje, ali nakon ovog upozorenja – i taj adut im je "izbijen iz ruku".

Sve ovo dobija na važnosti ukoliko se prisjetimo da je grupica "patriota" u Mojkovcu, pjesmom, "evivanjem" i vatrometima, "ispratila" dan kada je otpočelo zločinačko NATO bombardovanje na SR Jugoslaviju.

Shodno tome, ukoliko novo "druženje" organizuju baš 10. aprila, neko "zlonameran" mogao bi pomisliti da su, tražeći smenu Leposavića, samo pronašli "zgodan" izgovor da obilježe i "dan NDH".

Oni koji su zaduženi da "raskrinkavaju" ocenili su da su Mojkovčani slavili "sportske uspehe reprezentacije". A, kakav izgovor bi imali ukoliko bi novi "patriotski performans" bio organizovan baš na pomenutu "znakovitu obljetnicu", koja izaziva prezir i užas kod svakog slobodoumnog čoveka!?

Kurir.rs/In4S

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...