MINISTAR POLICIJE PRETIO STANIVUKOVIĆU: Još jednom, još jednom majmune!
Foto: Printscreen/Al Jazeera Balkans

podignuta optužnica

MINISTAR POLICIJE PRETIO STANIVUKOVIĆU: Još jednom, još jednom majmune!

Bosna i Hercegovina -

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti Draška Stanivukovića u vreme kada je aktuelni gradonačelnik Banjaluke bio narodni poslanik.

Dagan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske optužen je da je krivično delo izvršio 23. decembra 2019. godine oko 22 časa u Banjaluci, za vreme Devete posebne sednice Narodne skupštine Republike Srpske koju su direktno prenosili javni medijski servis RTRS i BN TV.

Prema navodima iz optužnice koja je u posedu Srpskainfo u toku sednice Lukač je tadašnjem narodnom poslaniku Drašku Stanivukoviću uputio ozbiljnu pretnju da će mu naneti zlo, na način da mu se pretećim tonom obratio rečima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako.. inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovde danas“ što je kod oštećenog izazvalo osećaj ugroženosti i straha za sopstvenim život.

“Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, istom je uputio reči: “Još jednom, još jednom majmune“ nakon čega je otvorenom šakom desne ruke udario oštećenog u lice i tako mu naneo telesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne” navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Sa druge strane, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske je tada rekao da je odgurno Stanivukovića kako bi ga sprečio da ga ugrozi.

"Odgurnuo sam ga od sebe i onemogućio da napravi bilo kakav potez koji bi mogao da me ugrozi", tvrdio je Lukač, a prenose Nezavisne novine.

Prema optužnici Lukač je počinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti iz člana 150. stav 1 Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Za ovo krivično delo može se izreći zatvorska kazna do dve godine robije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track