DEMOKRATE: Nećemo smenjivati Leposavića sa DPS-om!
Foto: Demokratska Crna Gora

kriza u vladi Crne Gore

DEMOKRATE: Nećemo smenjivati Leposavića sa DPS-om!

Crna Gora -

Generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović saopštio je da je ministar Vladimir Leposavić napravio veliku grešku svojom izjavom o Srebrenici zato što nije jasno saopštio u odgovoru na poslaničko pitanje da se saglasno presudi Međunarodnog suda pravde, u Srebrenici desio genocid, pri čemu je utvrđena pojedinačna, a ne kolektivna odgovornost.

"Dakle, jasno je da su za genocid u Srebrenici odgovorni pojedinci, a ne čitav jedan narod kako se to želi spočitati i inputirati" naveo je on i dodao:

"Međutim, niti ćemo braniti ministra od nesporne greške, niti ćemo ga smenjivati sa DPS-om, ukoliko ne bude dogovora unutar parlamentarne većine. U konačnom, još nije ni prošlo traženih 200 dana za malo celovitije sagledavanje rada Vlade i njenih ministara. Ministar Leposavić, ako misli dobro parlamentarnoj većini i Vladi, trebao bi znati da niti jedan pojedinac ne sme biti iznad potrebe striktnog čuvanja izborne volje građana i partnerskih odnosa Vlade i parlamentarne većine" stoji u saopštenju.

Kako se dodaje, ni Leposavić, niti nesloga unutar parlamentarne većine, niti bilo koji drugi pojedinac, pa makar to bio i Aleksa Bečić ne sme dovesti do pada Vlade.

"To bi bila pogubna greška. Nijedan pojedinac nije toliko bitan koliko je važna Crna Gora i izborna volja građana Crne Gore. I svaka žrtva je toga vredna"

On je dodao i da je sramno optuživanje "jedne strane za antisrpstvo i izdaju već punih 6 godina".

"Sramno je koliko nas jedna strana već 6 godina optužuje za izdaju i antisrpstvo, a mi punih 6 godina čuvamo izbornu volju građana Crne Gore u svim opštinama u kojima smo pobeđivali i ljude svih vera i nacija. Sramno je koliko nas druga strana lažno optužuje da smo četnička organizacija i velikosrbi i anticrnogorci, a mi dostojanstveno i dostojno čuvamo izbornu volju građana i svakog građanina ma koje vere bio i ma kako se nacionalno opredjeljivao" zaključuje se u saopštenju.

Kurir.rs, Foto: Demokratska Crna Gora

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track