KONCERN VIJESTI I KRIVOKAPIĆ SPREMAJU ZAMKU ZA TEMELJNI UGOVOR, Crkva je nepobediva i večna
Foto: Facebook video prtscr / Marko Milačić

temeljni ugovor sa spc

KONCERN VIJESTI I KRIVOKAPIĆ SPREMAJU ZAMKU ZA TEMELJNI UGOVOR, Crkva je nepobediva i večna

Crna Gora -

Da li je SPC u Crnoj Gori veća opasnost pretila od nakaradnog Zakona o slobodi veroispovijesti, koju je izglasao bivši režim, ili od pripremljene zamke koncerna Vijesti sa saveznicima, pitanje je na koje će odgovor dati vreme koje je pred nama.

d bivšeg režima napad na Crkvu je bio otvoren i brutalan, a otpor hrabar, masovan i veličanstven. U noći 27. decembra 2019. godine u mogućnost otpora diktatoru i ateisti Đukanoviću verovao je samo DF, a Crkva i verujući narod odlučno i hrabro podržao taj otpor, koji je kroz veličanstvene litije doveo do istorijske pobede. Pobeđen je Đukanović, ali opasniji protivnik, i ništa manji mrzitelj SPC u Crnoj Gori, ostao je, a on je oličen u koncernu Vijesti, piše Dražen Živković, urednik TV Prva CG i osnivač portala Borba.

Vlastodržci i bezbožnici iz koncerna Vijesti sada pokušavaju da Temeljni ugovor Države i SPC bude iskompromitovan, sa sadržajem koji će se moći tumačiti kao ugovor koji prepoznaje autokefalnost Crkve u granicama Crne Gore i naravno da ga potpiše novi mitropolit, koji mora imati utisak da je izabran uz pomoć Vlade Crne Gore i dela partija političke većine.

Teško je objasniti zašto crkveni velikodostojnici prihvataju da budu zloupotrebljeni i upadnu u zamku koja im je pripremljena. Da li je potrebno da dele svoj narod dajući otvorenu podršku pojedinim partijama i koalicijama, prvo za lokalne izbore u Nikšiću, pa sada i u Herceg Novom, kada ta podrška deli a ne ujedinjuje.

Podrška za izbore u Herceg Novom nije u cilju otpora prema bivšem režimu, koji na tim izborima nema nikakvih šansi, već je to podrška koja može povećati mandat, dva, favoritima Vijesti, a sve u cilju slabljenja onih koji su zapravo odbranili Crkvu u naletu Djukanovića i sada su glavna brana u naletu nekih novih ateista, smatra Živković.

Ovih dana se ulažu ogromni napori da se onemogući potpisivanje Temeljnog ugovora pre izbora mitropolita, da bi potom mogli ucenjivati i dovesti do podjela i razdora i u Crkvi i kod verujućeg naroda. Za izvođača radova izabrali su idealnu osobu, u liku Zdravka Krivokapića, čoveka koji je do sada sve izdao, redom, prvo DPS čiji je bio višegodišnji funkcioner, potom Koaliciju za budućnost CG i njenih skoro 135 hiljada birača, svog ministra, a sada je na redu SPC.

Istina Krivokapić nije jedino izdao svoju bivšu šeficu, rektorku Radmilu Vojvodić, jer posle zajedničke bitke na Univerzitetu i poraza njihove frakcije u DPS-u, podneo je ostavku na mesto predsednika Odbora za doktorske studije, pravdajući to povredom autonomnosti fakulteta. Međutim vernici SPC treba da budu mirni i strpljivi, Ugovor će potpisati na njihovu radost, prvi među jednakima, patrijarh Porferije, a potom će Sinod SPC u skladu sa svojim kanonima izabrati novog mitropolita crnogorsko- primorskog.

Kakav apsurd vremena, naslednici bezbožnika, od Lenjina, Trockog do Broza, uključuju se u anticrkvenu i antisrpsku kampanju, juče DPS, danas koncern Vijesti sa poslušnicima, sutra neko treći, ali moćnici su prolazni, a Crkva je nepobjediva i večna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track