TINEJDŽERA (16) VRŠNJACI TUKLI ČEKIĆEM ZA MESO: Užasan slučaj nasilja u podgoričkoj školi
Ilustracija, Foto: Profimedia

težih batina ga spasao drug

TINEJDŽERA (16) VRŠNJACI TUKLI ČEKIĆEM ZA MESO: Užasan slučaj nasilja u podgoričkoj školi

Crna Gora -

Podgoričanin J. K. (16) napadnut je i pretučen u sredu u dvorištu tamošnje Osnovne škole “Štampar Makarije”, gde su ga trojica maloletnika tukla i čekićem za meso.

Težih batina spasao ga je drug, sa kojim je i došao kod školskog zubara, ispričala je Vijestima majka tinejdžera.

“Javnost mora da sazna za ovo, kako više ničije dete ne bi prošlo ovako i kako bi se nasilju stalo na kraj”, kazala je majka.

Iz Uprave policije su kazali da su identifikovali trojicu maloletnika napadača.

“Predmet je još u radu i biće dostavljen postupajućem tužiocu na ocenu i mišljenje”, kazali su iz UP.

J. K. su u Urgentnom bloku konstatovali hematome na glavi, povredu na jagodici i više hematoma po telu.

“Krenuo je sa drugom, svojim vršnjakom, kod školskog zubara. Kada su stigli do škole, njegov drug je ušao u zubarsku ordinaciju koja je u sklopu škole, a moj sin je ostao u dvorišnom delu. Pošao je do sprava za vežbanje koje se nalaze iza škole, a onda su mu nakon nekoliko minuta prišla trojica, otprilike njegovih vršnjaka, i pitali ga: ‘Šta ćeš ti ovde? Zašto si došao? Ko si ti?’. Video je da jedan od njih drži u ruci čekić za meso i odgovorio je samo: ‘Opušteno, brate. Šta je problem?’. Tada su krenuli ka njemu”, priča majka pretučenog tinejdžera.

crnogorska policija
foto: Shutterstock

Ona objašnjava da joj je sin rekao da je mladiću koji je krenuo ka njemu čekić ispao iz ruke, i da je on pokušao da ga odgurne nogom.

“Druga dvojica su skočila na njega i počela da ga udaraju šakama, a treći je dohvatio čekić i udarao ga njime. Utoliko je njegov drug izašao, pritrčao i spasao ga. Da nije naišao, ko zna do kad bi nastavili da ga udaraju i šta bi mu napravili. Odveo ga je u Urgentni blok gde mu je ukazana pomoć”, ispričala je ona.

Kazala je da su, u međuvremenu, saznali da je reč o veoma problematičnim maloletnicima i da očekuje da sistem reaguje.

“Moj sin ih ne poznaje, u tom kvartu mu je samo školski zubar i drug. Nije nikada imao problem ni sa njima, ni sa bilo kim drugim”, kazala je ona.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track