HRVAT JURIO 230 NA SAT TAMO GDE JE DOZVOLJENO 90! Predstavljali novi superbrzi automobil, ali se onda umešala i policija!
Foto: Youtube/24sata

hrvati se dive novoj "jurilici"

HRVAT JURIO 230 NA SAT TAMO GDE JE DOZVOLJENO 90! Predstavljali novi superbrzi automobil, ali se onda umešala i policija!

Hrvatska -

Društvenim mrežama se proširio snimak kako automobil "Nevera" juri 230 km/h na Magistrali kod Dubrovnika iako je tu, ianče, dozvoljena brzina od 90 kilometara na sat.

Naime, hrvatski preduzetnik Mate Rimac, poznat po proizvodnji automobila, ovih dana predstavlja novi superbrzi model, koja košta 2 miliona evra, a biće ih svega 150 komada, kako se navodi.

Očigledno je da su na magistrali želeli da isprobaju njegove performanse, a usput su privukli veliku pažnju javnosti, ali i policije.

Na snimku se vidi kako Rimčeva Nevera, ili kako je u loikalnim medijima nazvana -jurilica, na Magistrali postiže brzinu od 232 km/h, a u suprotnom smeru prolazi niz automobila, iz čega je već bilo jasno da taj deo puta nije bio zatvoren za saobraćaj, a to je potvrdila policija koja je rekla kako je grubo prekoračena brzina, za 142 km/h, na mestu na kojem je inače dozvoljeno 90 km/h. Muškarac koji vozi Neveru odeven je u jaknu i kapu s oznakama Rimac Automobila.

Sam Rimac je na Fejsbuku kazao kako je "šteta da je nakon premijere auta ova vest dala negativan kontekst".

Rekao je, a isto su ranije poručili iz kompanije, da svim kupcima, gostima i zaposlenima daju do znanja da se vožnja odvija na javnoj saobraćajnici i da se moraju pridržavati zakona i da se vozač sam javio policiji koja je došla i obavila razgovor s njim. Dodao je da će vozač biti kažnjen kao što bi svako drugi bio kažnjen u ovoj situaciji.

Vozaču sad preti od 5000 do 15.000 kuna kazne (od 660 do oko 2000 evra).

U međuvremenu se pojavila nezvanična informacija da je za volanom bio direktor prodaje te kompanije Krešo Ćorić.

Ćorić je ranije na svom Instagram profilu, koji je sada zaključan, objavio fotografiju za volanom, a na njoj se vide i iste rukavice kao na snimku, utvrdio je INdex.

Policija je poručila da je sproveden postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti i da je utvrđeno da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom zbog ćega će protiv 41-godišnjeg vozača biti podnesen optužni predlog skladno Zakonu o sigurnosti saobraćaja na putevima.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track