02:27

ĐORĐE MILIĆEVIĆ O ODLUCI SKUPŠTINE CRNE GORE

o odlukama skupštine CG

MILIĆEVIĆ: Srpski narod u CG se oseća iznevereno nakon odluka Skupštine, a Krivokapić kao da je doživeo amneziju!

Crna Gora -

Potpredsednik SPS i poslanik u Skupštini Srbije Đorđe Milićević ocenio je, povodom odluka Skupštine Crne Gore o razrešenju ministra Vladimira Leposavića i usvajanja rezolucije o Srebrenici, da se Srbija ni jednog trenurtka nije mešala u unutrašnja pitanja Crne Gore ali da itekako vodi računa o srpskom narodu u Crnoj Gori.

"Dosta je reagovanja u regionu na odluke Parlamenta u Crnoj Gori, ali najznačajnija je poruka koju je poslao predsednik Republike Srbije a to je ona o pokušajima da se sačuvaju mir i stabilnost. Srbija ne želi da govori loše o susedima, kako to neki čine ka nama. Nećemo donositi ishitrene poteze, ali ćemo jako dobro analizirati odluke koju je donela Crnogorska Skuština i znaćemo kako da odreagujemo u skladu sa mudrom i racionalnom politikom koju vodimo", rekao je Milićević u emisiji Puls Srbije na Kurir TV.

On je dodao i da nije slučajno "poklapanje tajminga" ovakvih odluka crnogorskog parlamenta sa pritiscima koji su paralelno usmereni na zemlje koje nisu priznale takozvanu nezavisnost Kosova i Metohije.

Đorđe Milićević
foto: Kurir

"Bez želej da se mešamo u nečije unutrašnje pitanje, mogu samo da pretpostavim kako se osećaju Srbi u Crnoj Gori nakon ovih odluka. Osećaaju se poniženo naše kolege parlamentarci u CG a srpski narod se oseća iznevereno", zaključio je.

"Postavlja se pitanje "Ko vlada danas u Vrnoj Gori". Stvorena je konfuzija, a premijer Krivokapić kao da zaboravlja kako je došao na vlast. Kao da je doživeo neku vrstu amnezije" ocenjuje Miićević.

Skupština Crne Gore je u četvrtak, na predlog premijera Zdravka Krivokapića i uz podršku opozicionog DPS Mila Đukanovića, opozvala ministra pravde Vladimira Leposavića i izglasala Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track