KRIZA VLASTI U CRNOJ GORI SVE DUBLJA: Krivokapić napao Mandića da radi za Mila! Lider Demokratskog fronta mu nije ostao dužan!
Foto: Profimedia, Beta/Igor Šljivančanin

opšti haos zbog rezolucije o srebrenici

KRIZA VLASTI U CRNOJ GORI SVE DUBLJA: Krivokapić napao Mandića da radi za Mila! Lider Demokratskog fronta mu nije ostao dužan!

Crna Gora -

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i lider vladajućeg Demokratskog fronta Andrija Mandić optužili su danas jedan drugog da rade za predsednika Mila Đukanovića, čime se pogoršala kriza vlasti u Crnoj Gori.

Krivokapić je danas saopštio da Demokratski front (DF), zajedno s Demokratskom partijom socijalista (DPS) i njenim bivšim koalicionim partnerima, "najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore... u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora".

Obraćajući se s "Poštovani građani", na Tviteru je poručio da "morate otvoreno biti upoznati sa igrom koja se medijski plasira i koja će se tek medijski aktuelizovati u narednim danima".

Građanima je rekao da, međutim, "budu sigurni da su svi iz Vlade i Parlamentarne većine koje DF danas optužuje za izdaju, spremni da vašu i našu pobedu na avgustovskim izborima odbrane po cenu svojih života".

S druge strane, lider Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, kazao je da su neistina tvrdnje Krivokapića da Demokratski front (DF) ima partnerske odnose sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

"Dakle, nije istina da DF ruši bilo koga sa DPS-om, već je on (Krivokapić) sa Milom Đukanovićem proglasio srpski narod za genocidni, Srbiju za neprijatelja, a sa njima smenio i jednog od svojih ministara", poručio je Mandić.

Za premijera je rekao da je "još one večeri kad je odbio da potpiše Temeljni ugovor sa SPC, izgubio podršku parlamentarne većine koja ga je izabrala na čelo Vlade, ali teško je ko procenjivao da će se dodatno izbrukati i zajedno sa DPS-om izglasavati rezolucije po kojima su Srbi najveći neprijatelji", napisao je Mandić u saopštenju.

Krivokapić je danas izjavio da je Rezolucija o genocidu u Srebrenici koju je Skupština Crne Gore izglasala u četvrtak, "zaista bila nepotrebna, jer produbljuje dalje podjele i sukobe u društvu, a pored toga u Bosni i Hercegovini nije usvojena takva rezolucija".

Skupština Crne Goe je uz to smenila ministra pravde Vladimira Leposavića na zahtev premijera Krivokapića zbog izjava kojima je ministar relativizovao genocid u Srebrenici.

Za Rezoluciju o Srebrenici su glasali i poslanici Demokrata, dok je Leposavić smenjen glasovima opozicije i URA. DF je bio protiv, osim poslanice Branke Bošnjak, a posle glasanja je najavio da će bojkotovati parlament.

Jedan od lidera DF-a, Milan Knežević, kazao je da je izglasavanjem smenjivanja ministra Leposavića "pala Vlada Crne Gore", te ako ;Demokrate i URA ne prihvate "promenu odnosa unutar vladajuće koalicije", jedina mogućnost su vanredni izbori.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track