MILOV DPS NA MALA VRATA SE VRAĆA NA VLAST U CRNOJ GORI? Sve otkriva sastanak kod predsednika Skupštine Alekse Bećića!
Foto: BETA / European Council/Gaetan, EPA / Boris Pejovic

PREKOMPONOVANJE

MILOV DPS NA MALA VRATA SE VRAĆA NA VLAST U CRNOJ GORI? Sve otkriva sastanak kod predsednika Skupštine Alekse Bećića!

Crna Gora -

Na sastanak koji je predsednik Skupštine Aleksa Bečić zakazao za 7. jul dolazak su otkazali gotovo svi predstavnici partija parlamentarne većine, sem URE i Demokrata, međutim dolazak su prihvatili svi predstavnici sadašnje opozicije.

Dolazak su otkazali iz DF-a, SNP-a, Radničke, Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, dok su dolazak na sastanak prihvatili iz DPS-a, SDP-a, SD-a i partije manjina.

Zanimljivo je da i pored otkazivanja skoro svih predstavnika partija parlamentarne većine, Aleksa Bečić ne odlaže sastanak već ostaje istrajan u svojoj odluci, iako bi ga ona mogla skupo koštati. S obzirom na to kako su poslanici Demokrata i URE zajedno sa opozicijom glasali za Rezoluciju o Srebrenici, ne čudi da ovaj sastanak bude i nekog drugog karaktera, pa umjesto dogovora o dvotrećinskoj i tropetinskoj podršci za određena pitanja, ne preraste u neki dogovor o novoj parlamentarnoj većini koja ne bi iznenadila nikoga s obzirom na dešavanja u proteklih par meseci.

Izgleda da je Aleksi Bečiću važnije da izgladi odnose sa Milom Đukanovićem i njegovim DPS-om, nego da riješi sukobe i neslaganja sa svojim koalicionim partnerima.

Nije bilo tako davno kada su predsednik Skupštine, ali i pojedini poslanici Demokrata govorili da nikada neće sjesti sa DPS-om da pregovaraju i dogovaraju, ali očigledno da Bečić i njegovi puleni misle da narod ima pamćenje ribice, pa pokušavaju da na sve načine izdaju volju naroda koja je donela slobodu tog 30. avgusta.

Kurir.rs/Borba.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track