KRIVOKAPIĆ NE IDE NA CETINJE: Ne zbog toga što ne bih želeo, nego... Kao Katunjanin sam inadžija, ali ovog puta neću se inatiti
Foto: Nemanja Nikolić, Boris Pejovic EPA

ustoličenje joanikija

KRIVOKAPIĆ NE IDE NA CETINJE: Ne zbog toga što ne bih želeo, nego... Kao Katunjanin sam inadžija, ali ovog puta neću se inatiti

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da danas da neće prisustvovati ustoličenje mitropolita Joanikija na Cetinju.

Ustoličenje bi trebalo da bude organizovano 5. septembra.

"Ne zbog toga što ne bih želeo... Ne želim da svojim prisustvom dam bilo kakav povod", rekao je Krivokapić.

On je rekao da je to njegov doprinos pomirenju i pokušaju da se ne pravi sukob tamo gde ga nema, prenose Vijesti.

Istakao je da je kao Katunjanin inadžija, ali da se ovog puta neće inatiti.

Za 5. septembar na Cetinju je planirano ustoličenje mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija.

"Ne možete ovde samo odgovornost tražiti od Vlade a zaboraviti druge aktere, koji deluju na pospešivanju tenzija. Svakodnevno analiziramo bezbednosnu situaciju. Na Savetu za bezbednost je donet zajednički stav i ja ću se tog stava do kraja držati", rekao je on.

Krivokapić je rekao da i predsednik države i Vlade imaju odgovornost prema svim građanima, a ne samo prema "onima iz njegove partije".

Rekao je da razmišljaju i o zabrani skupa, ali samo u slučaju krajnje mjere - ako bude procenjeno da može imati nesagledive posledice po građane.

Dodao je da je došlo vreme da se Vlada bavi krucijalnim projektima, i da je manje bitno ko ide u koju crkvu. "Kada prosečna plata u Crnoj Gori bude hiljadu evra, mnogo manje će se baviti tim pitanjima", rekao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track