SPECIJALNI SNIMCI KURIR TV SA BARIKADA! Licem u lice sa komitama: Cetinje puno SUZAVCA, rekli su nam da nismo poželjni!
Foto: Kurir televizija

ustoličenje joanikija

SPECIJALNI SNIMCI KURIR TV SA BARIKADA! Licem u lice sa komitama: Cetinje puno SUZAVCA, rekli su nam da nismo poželjni!

Crna Gora -

Povodom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetnjiu na Kurir televiziji emitovala se Specijana emisija na kojoj su se prikazivali ekskluzivni snimci sa barikada oko Cetinja.

02:18

POSLEDNJE INFORMACIJE SA BARIKADA: Grad je pun SUZAVCA, policija je na sve načine pokušavala da spreči komite

- Ovde smo na poslednjoj barikadi, koja je uklonjena pre desetak minuta. Pojavio se i veliki bager koji je uklonio tone i tone kamenja. Ovde bi trebalo da bude uspostavljen i saobraćaj. Do samog manastira i dalje se ne može. Ljudi koji dolaze iz grada pričaju da je pun suzavca. Jutros je dok je trajala liturgija i ceremonija ustoličenja, trajali su sukobi, bačeno je mnogo suzavca, topovski udari čuli su se čak dovde. Mitropolit Joanikije i patrijath Porfirije su sada na putu ka Podgorici. Prepostavljam da će se vratiti kako su i došli. Oko manastira je stajao dvostruki kordon policije, bačeno je mnogo suzavaca, policija je na sve načine pokušala da spreči komite. Ja nemam informaciju da li će se patrijarh i mitropolit obratiti narodu u Podgorici - naveo je Zoran Šaponjić nakon ustoličenja mitropolita Joanikija.

Novinar Adria media grupe, Zoran Šaponjić suočio se i sa komtama koje su postavljale barikade tokom noći i tokom današnjeg dana.

02:36

KURIR TELEVIZIJA KOD POSLEDNJE BARIKADE: Ekskluzivni snimci sa lica mesta, vatrogasci

- Mi smo ispred poslednje barikade, ovde upravo dogorevaju poslednje barikade guma i dok se uključujemo stigli su vatrogasci koji pokušavaju da ugase vatru, a uskoro bi trebalo i da stigne vozilo, koje će da polupi sve ove gume. Jedan veliki kordon policije sprečava dolazak naroda na Cetinje. Ekipa Adria medije imala je blizak susret sa ljudima koji su blokirali put ka Cetinju i kada smo im rekli sa koje smo televizije, oni su nam odgovorili da nismo poželjni i da se odmah uklonimo. Rečeno nam je da nismo dobodošli - kaže Zoran.

Zoran Šaponjić, Cetinje
foto: Kurir televizija

Na kilometar od Cetinja jasno je mogao da se vidi gust dim od zapaljenih guma sa barikade.

- Mi smo na oko kilometar od Cetinja i ono što može da se vidi je gust oblak dima koji se širi. To gori jedna od barikada na ulazu u grad. Oko manastira je haotično, čuju se eksplozije čak na kilometar odavde - naglasio je Šaponjić.

02:29

GORI BARIKADA NA ULAZU U CETINJE! Kurir televizija blizu mesta događaja: Oko manastira HAOTIČNO, čuju se eksplozije

Iz Crne Gore javila novinarka Teodora, koja je naglasila da policija dozvoljava samo novinarima da prođu do Cetinja.

02:43

REPORTERI KURIR TELEVIZIJE SA BARIKADA NA CETINJU: Krećemo se ka manastiru, od nereda zavisi da li ćemo uspeti da se probijemo

- Nalazimo se na Cetinju, atmosfera je mirna, prošli smo veliki kordon policije i dalje se krećemo ka kružnom toku, pa ćemo videti kakva je situacija tamo. Mi smo krenuli iz Podgorice, policija pušta samo novinare, za sve ostale važi i dalje blokada. Sinoć su bili nemiri, gume su zapaljene, a sada idemo ka centru gde su nemiri od ranih jutarnjih časova. Od policije i nereda zavisi da li ćemo uspeti da prođemo - naglasila je Teodora.

Kurir.rs

OVDE MOŽETE GLEDATI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Bonus video:

03:13

POLITIKOLOG DAJKOVIĆ ZA KURIR TV: Ustoličenje je nekima samo povod da se probudi neman koja preti da nas iseli

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track