DEMOKRATSKI FRONT: Nećemo glasati za smenu vlade u ponedeljak, predlažemo nove izbore
Foto: Youtub prtscr / Mediabiro

crna gora

DEMOKRATSKI FRONT: Nećemo glasati za smenu vlade u ponedeljak, predlažemo nove izbore

Crna Gora -

Demokratski front predložiće parlamentarnoj većini i manjinama da vrate mandat građanima Crne Gore, i da se organizuju novi izbori.

Nakon odbijanja predloga o formiranju nove vlade, Demokratski front (DF) će kolegama iz parlamentarne većine i "autentičnim predstavnicima“ nacionalnih manjina predložiti da vrate mandat građanima i idu na nove izbore, kako bi se prekinula agonija u kojoj se vlast nalazi.

Predsednik Nove srpske demokratije i jedan od čelnika DF-a, Andrija Mandić, rekao je da je to "najpoštenije i najčistije rešenje", jer je, kako je pojasnio, odbijanjem ideje o izboru nove vlade – priča o tome završena“.

"Građani će ponovo u birati svoje predstavnike u ovoj Skupštini. Verujemo da će ti predstavnici biti bolje sreće od nas, da će biti mudriji, da će izabrati vladu koja može da odgovori zahtevima većinske Crne Gore, koja će se konstituisati na narednim izborima. I Dritan Abazović je govorio o čistom rešenju – i evo prilike za to“, rekao je Mandić novinarima.

On je rekao i da poslanici DF-a u ponedeljak neće podržati opozicionu inicijativu o izglasavanju nepoverenja Vladi premijera Zdravka Krivokapića, i da neće biti u skupštinskoj sali kad se bude glasalo o njoj.

"Ne zato što je inicijativa loša i što imamo dobro mišljenje o Vladi, nego što mislimo da su sve vlade Demokratske partije socijalista (DPS) bile gore od ove. Naši poslanici neće biti u skupštinskoj sali i neće učestvovati u glasanju kad se završi rasprava, ali će jasno saopštiti da ne podržavaju Krivokapićevu Vladu. Nakon glasanja imaćemo važne podatke o broju onih koji ne podržavaju Vladu i nalaze se van skupštinske sale, i onih koji će glasati i saopštiti kakav odnos imaju prema Vladi. Za pretpostaviti je da će nepoverenje podržati 40 poslanika opozicije. Videćemo koliko će poslanika ostati u sali i podržati Vladu, odnosno glasati protiv inicijative“, istakao je Mandić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track