MILO IPAK NE MOŽE DA SRUŠI KRIVOKAPIĆA? Danas glasanje u parlamentu Crne Gore
Foto: Nemanja Nikolić, BETA/Gaetan

poslanici o poverenju vladi

MILO IPAK NE MOŽE DA SRUŠI KRIVOKAPIĆA? Danas glasanje u parlamentu Crne Gore

Crna Gora -

Iako je potreban samo jedan poslanik iz vlasti da bi se srušila vlast, opozicija nije uspela da nađe tu krticu uprkos navodnoj nagradi od 30 miliona evra

U crnogorskom parlamentu danas se, na predlog opozicije okupljene oko Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, glasa o poverenju vladi Zdravka Krivokapića.

Grozničava potraga

Za pad vlade potrebno je da glasa samo jedan poslanik vladajuće koalicije - u parlamentu stranke koje čine vlast imaju 41 poslanika, a opozicija 40. Međutim, iako se spekulisalo da opozicija grozničavo traži tog poslanika u vlasti, te da se za to nudi čak i basnoslovna suma od 30 miliona evra, od pada crnogorske vlade, po svemu sudeći, neće biti ništa.

Demokratski front (DF), koji je stub vladajuće većine, najavio je da neće prisustvovati sednici, a crnogorski mediji uveliko spekulišu da će DF uskoro podneti inicijativu za skraćenje mandata aktuelnoj vlasti.

Skratiti mandat

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike i političke teorije, kaže da je DPS previše oslabio da bi mogao da sruši Krivokapićevu vladu.

Vladimir Pavićević
foto: Privatna Arhiva

- Izgubili su početkom godine Nikšić, pre neki dan i Mojkovac. Moguće je da čak i na Cetinju odu u opoziciju. Inicijativa za rušenje Krivokapićeve vlade biće još jedan u nizu poraza te partije. Ništa spektakularno se neće desiti Crnoj Gori povodom ove inicijative - kaže Pavićević za Kurir i dodaje:

- Milov DPS, dakle, neće srušiti vladu, ali je tačno i to da Krivokapić suštinski može da računa samo na jednog poslanika koji bezrezervno podržava njega i njegovu vladu. U takvim okolnostima bilo bi racionalno da poslanici izglasaju skraćenje mandata ovom skupštinskom sazivu i da građani na prevremenim izborima najpreciznije saopšte šta je izborna volja građana danas.

Incident u Francuskoj

Upali mu u hotelsku sobu

Nakon što je tokom Krivokapićevog boravka u Francuskoj nepoznata osoba upala u njegovu hotelsku sobu, Uprava policije Crne Gore saopštava da je u toku interna istraga kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbeđivanja tamošnjeg premijera.

- Operativnom obradom Uprava policije došla je do saznanja da je u hotelskoj sobi premijera bio radnik na održavanju tehnike. Dosadašnje aktivnosti su pokazale da bezbednost premijera nije dovedena u pitanje nijednog momenta - navode iz policije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track