ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Ne znam koja je Vlada manjinska, ako nije ova
Foto: Nemanja Nikolić

crna gora

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ: Ne znam koja je Vlada manjinska, ako nije ova

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao da ne zna "koja je Vlada manjinska ako nije ova".

"Ako dođe bolja, kvalitetnija, je li Bog dao. Ideja koja je dobra je da bude unapređenje ove Vlade u delovima kojima treba. Taj model koji se predlaže zahteva političku korupciju, a onda, ako se budžet ne usvoji, i političku krađu. Te određene adrese koje šire da je neka proevropska vlada veća od ove neka to dokažu", poručio je Krivokapić.

Rekao je da, ako se u Skupštini usvoji interpelacija za smenu ministara Đorđa Radulovića, Aleksandra Stijovića i Vesne Bratić, tu odluku neće potpisati, jer mu "nije obaveza da podrži predlog nekoga ko je radio protiv Crne Gore", o ma kom ministru se radilo.

"Očekujem od marta Tužilački savet. Trebalo je napraviti jake kriterijume koji jasno definišu ko je dokazan u svojoj struci. Najvažnija stvar je definisanje Tužilačkog saveta, ne može biti gore od onoga što je bilo", rekao je crnogorski premijer.

Komentarišući grafite u Pljevljima, gde je ranije ovog meseca osvanuo grafit sa imenom Ratka Mladića, Krivokapić je rekao da vreme razmirica treba da prestane.

"Niko ne treba da se igra sa osećajima drugih ljudi i da policija treba da odradi posao. Policija bi morala da ima saznanja ko to radi, zašto to radi i ko je nalogodavac", poručio je premijer Crne Gore.

Kada je u pitanju potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, Krivokapić je naveo da nikakav odgovor od Patrijaršije nije stigao i da je uradio sve što je do njega.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track