BEČIĆ SE OGLASIO POSLE ZAHTEVA MILOVIH POSLANIKA: Biće mi čast da budem smenjen zbog ideje o narodnoj a ne mafijaškoj volji!
Foto: Youtube prtscr / Demokratska Crna Gora

politička kriza u crnoj gori

BEČIĆ SE OGLASIO POSLE ZAHTEVA MILOVIH POSLANIKA: Biće mi čast da budem smenjen zbog ideje o narodnoj a ne mafijaškoj volji!

Crna Gora -

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je da će mu biti čast da bude smenjen zbog ideje, a ta ideja je da bude narodna, a ne mafijaška volja.

U Skupštinu Crne Gore danas je stigao predlog da se Bečić razreši sa mesta predsjednika parlamenta.

Predlog je potpisalo 38 poslanika opozicionih partija - DPS, SDP, SD, LP, BS, Albanske koalicije Jednoglasno.

Skupština Crne Gore, za vreme mandata predsjednika Skupštine Alekse Bečića, nije bila mjesto suštinskog političkog dijaloga, zbog čega nije uspjela da ostvari jednu od svojih osnovnih funkcija, te dovede do ubrzanja evropskog puta Crne Gore. Dominantno zbog te činjenice, odnosno, neostvarivanja svrhe koju bi najviši zakonodavni i politički dom u jednoj državi trebalo da ima, danas smo svjedoci nikad većih društvenih, političkih socijalnih podjela, koje prijete da destabilizuju ukupan ambijent u državi i blokiraju ispunjavanje njenih osnovnih zadataka", navodi se u obrazloženju.

Dodaju da negativan godišnji izveštaj Evropske komisije, u kome se između ostalog navodi da je sadašnji sastav Skupštine bez presedana u istoriji Crne Gore, "najbolja ilustracija zbog čega je put naše države prema Evropskoj uniji zaustavljen, a značajan doprinos takvom Izvještaju i takvoj dijagnozi stanja od strane naših evropskih partnera, dala je upravo Skupština pod rukovodstvom njenog aktuelnog predsednika."

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track