DEMOKRATE O DRITANOVOJ INICIJATIVI: Predlog za smenu Bečića bi bio smešan da iz njega NE VIRI 21 MILION evra!
Foto: Youtube prtscr / RTCG

o razrešenju predsednika skupštine

DEMOKRATE O DRITANOVOJ INICIJATIVI: Predlog za smenu Bečića bi bio smešan da iz njega NE VIRI 21 MILION evra!

Crna Gora -

Inicijativa za razrešenje predsednika Skupštine Alekse Bečića, koja je danas predata parlamentu, nije nikakva inicijativa opozicije, već Građanskog pokreta URA i "moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije 'za 21 milion'", jer opozicija, bez pakta sa njima, Bečića nikada ne bi mogla smeniti, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kazali su da ih od opozicije ništa ne iznenađuje i ne čudi.

"Od onih koji su nas prisluškivali, pratili, fabrikovali afere, hapsili, prebijali, ne očekujemo da nam požele dobro, odnosno očekujemo da nam požele sve najgore i u političkom, a pojedini i u svakom drugom smislu. Tako da nas njihova inicijativa za razrešenje predsednika Skupštine koji uživa nepodeljenu podršku najvećeg dela crnogorske javnosti, što potvrđuju i sva istraživanja javnog mnjenja apsolutno ne čudi. Ponosni što Petar Ivanović, Branimir Gvozdenović i njima slični potpisaše Inicijativu za razrešenje Alekse Bečića. Gori od njih su samo oni iz dosadašnje parlamentarne većine, a sadašnje Koalicije za 21 milion, koji ne staviše potpise, a sa DPS-om dogovoriše izdaju izborne volje građana", saopštili su iz Demokrata.

Čudi, kako su kazali, samo to što su se "brukali u obrazloženju Predloga".

"Da su makar saopštili - kolega Bečicu, izdali su vas oni sa kojima ste nas pobedili 30. avgusta i mi hoćemo da iskoristimo tu izdaju, ne bismo im ništa zamerili. Međutim, da oni koji su opstruirali Parlament na svakom koraku, pokušavali da izvedu ustavni puč sa tadašnjim DIK-om, bojkotovali u više navrata rad Parlamenta, bojkotovali celu godinu dana rad Odbora za izbornu reformu, odbijali zakonski projekat o objedinjavanju lokalnih izbora tvrdeći da je neustavan, a sada istovetan podnose Skupštini i mnogo čega drugog, sada u Predlogu za razrešenje tvde da je nedolazak do 3/5 ili 2/3 većine za izbor nosilaca pravosudnih funkcija što je nasleđe prethodnog saziva Skupštine, a ne ovog, razlog za smenu Bečića. Bilo bi smešno, da iz toga ne viri 21 milion, jer su pomenute kolege kao i svi poslanici crnogorskog i evropskog parlamenta jednoglasno usvojili pre samo mesec dana Deklaraciju POSP-a kojom se snažno pozdravljaju rezultati predsednika Bečića i ovog saziva crnogorskog Parlamenta, koji je na poslednjoj sednici razmotrio sve predloge zakona Vlade i usvojio preko 60 zakona".

Aleksa Bečić
foto: Youtube prtscr / RTCG

"Tako da se ovde ne radi o bilo kakvoj inicijativi opozicije, već o inicijativi URA i moguće drugih političkih izdajnika iz parlamentarne većine i tzv. Koalicije 'za 21. milion', jer bez pakta sa njima Bečića nikada opozicija ne bi mogla smijeniti. Zamislite, poštovani građani, koliko se izdajnici iz parlamentarne većine moraju zastideti od poslanika Gencija Nimanbegua koji nije želio da stavi potpis na izdajnički akt Koalicije 'za 21 milion'", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Kurir.rs / Vijesti.me, Foto: Youtube prtscr / RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track