ALEKSA BEČIĆ: Oni iz fotelja optužuju druge za fotelje odbijajući da potpišu da neće sa DPS-om
Foto: video prtscr / RTCG

JASNO

ALEKSA BEČIĆ: Oni iz fotelja optužuju druge za fotelje odbijajući da potpišu da neće sa DPS-om

Crna Gora -

Predsednik Skupštine i predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić osvrnuo se na evroatlanski put Crne Gore, Pozitivnu Crnu Goru koja je političku izdaju pravdala evropskim putem, kao i na aktuelnu političku situaciju u zemlji.

„Nekada nam je DPS govorio da ako nijesmo sa njima onda smo protiv Crne Gore i evropskog puta. Sada nam naše kolege koje su dobile mandate na reči i besi da neće sa DPS-om, kažu da ako nećemo u njihov projekat sa DPS-om, onda smo protiv evropskog puta. Kad se prisjetimo da je Pozitivna Crna Gora političku izdaju pravdala odbranom evropskog puta onda je sve još jasnije. Nakon ,,odbrane” evropskog puta Pozitivne, stigla je afera ,,koverta”, ali i ,,pohvale” iz međunarodne zajednice poput ,,hibridni režim”, ,,endemska korupcija”, ,,opšte demokratsko nazadovanje” „, poručio je lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

Da paradoks bude veći kako je kazao Bečić, „mi koji smo autori Sporazuma o prozapadnom, evropskom i evroatlanskom putu Crne Gore smo antievropejci jer nećemo sa DPS-om, a oni koji su antiNATO i protiv najvećeg dela tog Sporazuma su sada postali evropejci samo zato što su spremni na pakt sa DPS-om„. Dodao je da se zato njihov Memorandum ne bavi ni jednim od ključnih pitanja.

„Kada oni pozivaju da se iz šume brani Crna Gora, pale gume, blokiraju putevi kamenjem, šleperima i na druge načine, ili pokušavaju neustavno blokirati Parlament 28.12.2020., onda je to zaštita ustavnih ljudskih prava i sloboda. Lično sam uvek pozdravio svakog građanina ili grupaciju koja je mirno protestovala bez obzira da li sam se sa njim slagao. Kada građani širom Crne Gore, negde i na -15 stepeni, mirno i dostojanstveno žele da izraze nezadovoljstvo zato što im se otima narodna volja, onda se sraman usklik pojedinca na jednom skupu kojeg su svi odmah osudili, predstavlja kao stav naroda, partija, grupa. Jeftino, providno, tragično“, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore.

Kada smo kod fotelja i tu je sve jasno, kazao je Bečić.

„Oni koje optužuju za fotelje nude da se ide na izbore, da fotelje vratimo narodu i da ovo narod reši, a oni koji iz fotelja optužuju druge za fotelje, odbijaju izbore, odbijaju da potpišu da neće sa DPS-om i da rješavamo ovo unutar parlamentarne većine, već naprotiv kažu da su spremni na pakt sa DPS-om jer žele još fotelja i plaše se narodne volje. Sve je u životu prolazno, a posebno funkcije. Sve za slobodu, obraz i čast, a slobodu, obraz i čast ni za šta, nikome i nikada! Ni u životu, ni u politici“, zaključio je predsjednik Demokratske Crne Gore.

Kurir.rs/In4S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track