DEMOKRATE PORUČILE: Ko glasa za smenu Bečića, napravio je dil sa DPS-om!
Foto: Youtube prtscr / Skupština Crne Gore

kriza u crnoj gori

DEMOKRATE PORUČILE: Ko glasa za smenu Bečića, napravio je dil sa DPS-om!

Crna Gora -

Demokrate ističu da se smenom predsednika Skupštine konstituiše nova većina sa podnosiocima inicijative i time oni koji su glasali za smenu biraju stranu.

"S obzirom da se predsednik razrešava većinom od ukupnog broja prisutnih poslanika, svako ko glasa 'za' ili ne učestvuje u glasanju, napravio je dil sa DPS i formirao novu parlamentarnu koaliciju", navode iz Demokrata.

"Što se tiče Demokrata, kriza o izboru nove Vlade se može razrešiti isključivo u sledeća dva pravca i to dogovorom unutar parlamentarne većine i partija predstavnika manjinskih naroda, i ukoliko nema dogovora, nema koaliranja sa DPS, već se automatski ide na izbore", ističu iz Demokrata.

Navodi da svi zakulisni dogovori, koji idu u pravcu "ako se ne dogovorimo sa parlamentarnom većinom, dogovorićemo se sa DPS" jesu kukavičije jaje koje se podmeće sa ciljem fingiranja pregovora.

"A, ako se ne želi isključiti mogućnost koaliranja sa DPS, to znači da je dogovor sa DPS već postignut, dok se građanima samo mažu oči", smatraju Demokrate.

Vanredna sednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o smeni Bečića zakazana je za ponedeljak, 7. februar.

Socijalistička narodna partija i Demorkatski front najavili su ranije da neće glasati za smenu predsjednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track