INCIDENT NA GRANICI: Dvojica vozača pobegla preko graničnog prelaza u Mađarsku, jedan se vratio - uhapšen kod Osijeka
Foto: EPA/ Antonio Bat

BEŽALI

INCIDENT NA GRANICI: Dvojica vozača pobegla preko graničnog prelaza u Mađarsku, jedan se vratio - uhapšen kod Osijeka

Hrvatska -

Dva automobila prešla su hrvatsko-mađarsku granicu bez zaustavljanja.

Na graničnom prelazu Duboševica-Udvar juče, na izlaznoj traci iz Republike Hrvatske za kontrolu vozila, dva automobila hrvatskih registarskih oznaka su bez zaustavljanja nastavila vožnju i ušla u prostor Mađarske.

Policija je privela muškarca (46) koji je bez zaustavljanja ušao u Mađarsku. Drugi vozač (30) je na istom prelazu ušao u Mađarsku. Bežao je policiji i vratio se u Hrvatsku, a uhapsili su ga kod Osijeka, piše Index.

- Jedno vozilo je u blizini granice zaustavljeno te je uhapšen vozač 46-godišnji hrvatski državljanin i nakon dovršene prekršajne obrade, predat policijskim službenicima Republike Hrvatske. Drugo se vozilo bežeći ispred vozila mađarske policije, za nekoliko minuta vratilo na granični prelaz i bez zaustavljanja prošlo i velikom brzinom nastavilo vožnju u unutrašnjost Republike Hrvatske, saopšteno je iz PU osječko-baranjske.

Za odbeglim vozilom potragu su nastavili policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske koji su ubrzo u mestu Čeminac zaustavili automobil i uhapsili vozača, 30-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Smatra se da je 30-godišnjak počinio kazneno delo Krivotvorenje isprave i nadležnom tužilaštvu je podneta kaznena prijava.

Policija je protiv 30-godišnjaka podnela Optužni predlog nadležnom Opštinskom sudu zbog izbegavanja granične kontrole i neposedovanja potrebnih ličnih isprava za prelazak granice.

Kurir.rs/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track