POGLEDAJTE TRENUTAK HVATANJA ODBEGLOG LAVIĆA U BUDVI: Spasilačke službe ga našle iscrpljenog i gladnog i strpale u džak VIDEO
Foto: EPA Dan Himbrechts, Printscreen/Facebook

budva odahnula

POGLEDAJTE TRENUTAK HVATANJA ODBEGLOG LAVIĆA U BUDVI: Spasilačke službe ga našle iscrpljenog i gladnog i strpale u džak VIDEO

Crna Gora -

Mladunče lava koje je danima lutalo oko Budve danas je uhvaćeno.

Lavić, koji je danima lutao na području Budve, danas je lociran i uhvaćen.

Mladunče lava pronađeno je u staroj kući na putu ka naselju Krapina.

Životinja je locirana drugog dana intenzivne potrage, u koju su bili uključeni predstavnici Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore, aktivisti, volonteri i biolozi.

Aktivista Aleksandar Dragićević koji je pomagao u promalaženju mladunčeta rekao je da je u samoj akciji hvatanja učestvovalo šest osoba.

"Nije bilo potrebe da se koriste sedativi, lav je uhvaćen u staroj kući iznad Budve. U dosta je dobrom zdravstvenom stanju, uplašen je, iscrpljen i gladan", rekao je on za TV Prva.

Lavić je bezbedno uhvaćen i nepovređen smešten u džak. Sada ga čeka veterinarski pregled, transport i trajno zbrinjavanje u nekom od prihvatilišta ili zoo vrtova.

Lava je locirao službenik policije, koji je pozvao predstavnike Agencije za zaštitu životne sredine koji su ga uhvatili.

Životinja će biti smeštena u prostorijama Službe zaštite i spasavanja dok se ne nađe adekvatan smeštaj.

Kurir.rs

Bonus video:

02:15

NOVI NEODOLJIVI STANOVNIK BEO ZOO VRTA: Spava 16 sati, izlazi noću, i čim mu nešto nije po volji pretvara se u OKLOPNU LOPTICU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track