Najnovije vesti

ANDRIJA MANDIĆ: Iz Ure nas uverili da žele dogovor skupštinske većine, naredne nedelje konsultacije sa Đukanovićem
Foto: Nemanja Nikolić

CRNA GORA

ANDRIJA MANDIĆ: Iz Ure nas uverili da žele dogovor skupštinske većine, naredne nedelje konsultacije sa Đukanovićem

Crna Gora

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je nakon današnjeg sastanka sa Građanskim pokretom URA da su dobili čvrsta uveravanja da URA želi da razgovara s parlamentarnom većinom i da se u okviru nje postigne dogovor.

"Veoma važni razgovori s Građanskim pokretom URA. Tražili smo da raščistimo stvari ako je doneta odluka da idu s DPS-om da se rastanemo kao ljudi i da svako ide svojim putem. Od njih smo dobili čvrsta uveravanja da žele da razgovaraju s parlamentarnom većinom i da se u okviru nje postigne dogovor. Na prvom mestu žele da se ostvare određeni politički ciljevi", rekao je Mandić.

On je rekao i da su od Ure dobili i predlog programa nove vlade.

"Istakli amo da DF ne može s DPS-om podržavati bilo kakvu vladu i da je okrenut poštovanju većinske volje. Dužni smo da u parlamentarnoj većini pronađemo rešenje i pređemo preko ružnih reči. Nismo učestvovali o tome jer su svi građani dovedeni u opasnost zbog političke krize. Rekli su nam iz GP URA da imaju problem s Demokratama, da žele da razgovaraju s njima, ali da ne dobijaju odgovor. Želimo taj dogovor i rešenje. Ne želimo da budemo u suprotnosti s voljom građana i ne želimo da radimo s DPS-om. Naša želja ne zavisi samo od DF-a. Verujemo da ovo što su nam saopštili iz GP URA je njih iskren stav, a vreme će pokazati je li to tako", rekao je on.

Mandić je rekao kako su tražili da nova vlada završi neke stvari koje nije prethodna i da se ni po koju cenu ne izbegne većinska volja građana.

"Verujemo da će biti dovoljno razuma u parlamentarnoj većini da pokidane niti povratimo. Ne gubimo nadu i veru da se to može postići. Ne želimo da povlačimo brze poteze koji to mogu raskinuti. Ko god krene s DPS-om, bili oni GP URA ili SNP, mora znati da ih niko neće doživljavati kao one koji su iskoristili DPS, već kao da ih je DPS iskoristio. Ako dođe do najgoreg scenarija, a to smo rekli i Abazoviću, da moraju da računaju da će DF voditi vaninstitucionalnu borbu protiv toga da DPS zauzme poluge moći koje joj ne pripadaju. Naredne nedjelje biće konsultacija s predsednikom države. Tražimo strpljenja", poručio je on.

Mandić je rekao da je ohrabren "pozivom i molbom" Abazovića da se sastane s Demokratama.

"Ni ja, ni Knežević ne želimo da budemo deo vlade - ne zato što je to rekao Eskobar, već zato što lično ne treba da bude iznad kolektivnog."

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja