VELIKA ZAPLENA U LUCI BAR: U akciji Tranzit pronađeno 4.000 pakleta cigareta vrednih 3,5 miliona evra VIDEO
Foto: Printscreen/Youtube

treća u poslednje vreme

VELIKA ZAPLENA U LUCI BAR: U akciji Tranzit pronađeno 4.000 pakleta cigareta vrednih 3,5 miliona evra VIDEO

Crna Gora -

Četiri hiljade paketa cigareta raznih brendova, vrednih oko 3,5 miliona evra, zaplenjeno je u akciji "Tranzit", koju su u Luci Bar izveli carinici u saradnji sa Ministarstvom unutrašnih poslova (MUP) i Upravom policije (UP).

Zaplijenjene cigarete su vlasništvo firme "Lenira international", iz američke savezne države Delaver, a za sada niko nije procesuiran.

Akcijom je rukovodio direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević, kojem je od imenovanja ovo treća zaplena, a kako saznaju TV Vijesti, već narednih dana se mogu očekivati nove.

Iz UPC je zvanično saopšteno da je ta institucija u saradnji sa MUP Crne Gore i Upravom policije, realizovala novu akciju u cilju obračuna sa švercom cigareta.

"U Luci Bar oduzeto je osam kontejnera, okvirno 4.000 paketa cigareta, čija je vrednost oko 3,5 miliona evra. Vlasnik cigareta je kompanija "Lenora International", uvezana sa firmom "Playmaker". U toku proteklih mesec dana, od dolaska nove uprave, intenzivirana je borba protiv šverca cigareta, o čemu svedoči činjenica da je ovo već treća velika akcija zapljene. U pomenutom periodu nadležne službe u Crnoj Gori zaplinile su više cigareta nego bilo koja zemlja Evrope", piše u saopštenju UPC.

"Koordiniranim akcijama i saradnjom popravljamo imidž države i nećemo stati u nameri da šverc cigareta preko naše države odlučno suzbijamo, jer Luka Bar treba da postane okosnica razvoja Crne Gore, a ne švercerska tačka", navodi se u saopštenju UPC.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track