01:17

Požar u Igalu

vetar otežava posao vatrogascima

POŽAR IZNAD IGALA Kuće odbranjene, vatra nije ugašena! gust crni dim i dalje iznad grada! VIDEO

Crna Gora -

Dim se sve više širi dok vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar koji je nešto prije 11 sati izbio u naselju Žvinje iznad Igala. Kako saznajemo od mještana, u početku su bile ugrožene kuće, međutim, vatrogasci su uspjeli da ih zaštite.

Reporteri TVCG javljaju da vatrogasci pokušavaju da lokalizuju požar. Vatra se u jednom trenutku spustila paktično do magistrale.

Prema rečima Zlatka Ćirovića, komandira vatrogasne jedinice, požar je verovatno uzrokovan nesmotrenim paljenjem zelenog rastinja.

"Požar je izbio oko 10.30 časova, u blizini jako naseljenog mesta. Sada je na terenu osam vatrogasnih cisterni, dve cisterne privatnika, oko 35 vatrogasaca. Vetar nam otežava posao, situacija je nešto malo bolja u odnosu na pre sat vremena. Ako vetar bude ovog intenziteta, može se očekivati da požar lokalizujemo u narednim satima", rekao nam je Ćirković u 13.30 časova.

Kako je naveo, ako ne budu imali uspeha, tražiće pomoć.

"Kuće su u prvom trenutku biće ugrožene, sada nisu, naš je veliki uspeh što smo odbili požar od kuća, i radimo na tome da požar lokalizujemo sa više strana", kazao je Ćirković.

01:17

Požar u Igalu

Kurir.rs/RTV CG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track