O HAPŠENJIMA DIREKTORA PLANTAŽA 13. JULI OGLASIO SE I ĐUKANOVIĆ: Optimistički se nada da optužbe nisu tačne!
Foto: Printskrin / You Tube, EPA/Igor Kupljenik

OČEKIVANO

O HAPŠENJIMA DIREKTORA PLANTAŽA 13. JULI OGLASIO SE I ĐUKANOVIĆ: Optimistički se nada da optužbe nisu tačne!

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Milo Djukanović kazao je danas da je "u vrlo optimističnoj nadi" da sumnje koje postoje u vezi juče uhapšenih bivših članova Odbora direktora državne kompanije "13. jul Plantaže" - nisu tačne.

"Jedan broj ljudi koji su pozvani u tužilaštvo zbog sumnje da su činili nezakonito su u značajnom periodu obavljali značajne poslove i prema tome sam uvek imao poštovanje. Polazeći od prezumpcije nevinosti imam nade da tu navodi nisu tačni jer je moje iskustvo sa njima vrlo pozitivno i uvek su poštovali pravni sistem Crne Gore", rekao je on novinarima u Podgorici.

On je naveo da svako prejudiciranje nije dobrodošlo, i da bi svako takvo postupanje od nosioca državne funkcije - posebno šefa države - moglo biti shvaćeno kao neodgovorno i kao neka vrsta pritiska na rad tužilaštva i sudstva.

"Verujem u državne organe ove države i verujem da će u kratkom roku, poštujući interes javnosti, izaći sa svojim viđenjem ovog slučaja, i da ćemo još jednom potvrditi da je Crna Gora država koja ima kapacitet da uspostavi vladavinu prava i u kojoj će se pokazati da imamo nezavisno i profesionalno sudstvo, kao važan stub funkionisanja države Crne Gore i očuvanja ljudskih prava svakog njenog gradjanina", poručio je Djukanović.

U Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) jutros je počelo saslušanje uhapšenih bivših članova Odbora direktora podgoričke kompanije "Plantaže".

Šest članova bivšeg Odbora direktora kompanije "Plantaže" uhapšeno je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore.

Slobode su lišeni Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Dušan Perović, Djordjije Rajković, Sead Šahman i Anica Hajduković.

Vukotić je jedan od osnivača Univerziteta Donja Gorica zajedno sa predsednikom Milom Djukanovićem, i bio je glavni kreator ekonomske politike u Crnoj Gori. Mihailović je više decenija profesor na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Crne Gore.

Oni se sumnjiče za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju.

Iz policije je saopšteno da su pripadnici Specijanog policijskog odeljenja izvršili pretrese na više lokacija u kojima je oduzeto više desetina hiljada evra.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track