NIŠTA OD TEMELJNOG UGOVORA: Članica tima za analizu sporazuma odustala, Đukanović i Abazović odložili sastanak!
Foto: Stefan Jokić, BETA

crna gora i spc

NIŠTA OD TEMELJNOG UGOVORA: Članica tima za analizu sporazuma odustala, Đukanović i Abazović odložili sastanak!

Crna Gora -

Zbog odustajanja jednog od predloženih kandidata u radu stručnog tima, predsednik Crne Gore Milo Đukanović i predsednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović saglasili su se da se odloži preliminarni sastanak radnog tima koji bi se bavio Temeljnim ugovorom, saopšteno je iz kabineta predsednika Vlade.

Podsećamo, sednica stručnog tima koji će se baviti temeljnim ugovorom sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), koja je bila zakazana za 14 sati.

Ekspertski tim koji treba da analizira ustavnost i zakonitost Temeljnog ugovora pre njegovog potpisivanja sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) ima šest članova.

U njegovom sastavu su, osim Ane Stanković Mugoša i Anete Spaić, pravnici Velibor Marković, Andrej Bracanović i Bojan Božović.

U timu je trebalo da bude i izvršna direktorka Akcije za ljudska prava (HRA) Tea Gorjanc Prelević, ali je odustala.

Ona je danas obavestila javnost da je odbila poziv za učešće u radu stručnog tima, zbog uključivanja advokata Velibora Markovića, podsjećajući da je on javnosti poznat po promociji homofobije i seksizma, odnosno netrpeljivosti prema LGBTIQ zajednici i ženama, konkretno, sudijama, i da HRA ne želi da sarađuje s osobom koja promoviše diskriminaciju i mržnju.

Kurir.rs/In4S

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja