00:50

ĐUKANOVIĆ ZA KURIR TV: Demokratski front ima 3 USLOVA ZA DRITANA ABAZOVIĆA Bez njih nema podrške manjinskoj vladi Crne Gore

šokantno

ĐUKANOVIĆ ZA KURIR TV: Demokratski front ima 3 USLOVA ZA DRITANA ABAZOVIĆA Bez njih nema podrške manjinskoj vladi Crne Gore

Crna Gora -

Vlada Crne Gore je pala i potrebno je resetovati odnose na 30. avgust i formirati vladu koja će biti odraz narodne volje, saopštio je jedan od lidera Demokratskog fronta, Milutin Đukanović.

Neophodna većina za rušenje vlade Dritana Abazovića, koju okuplja DPS Mila Đukanovića, još nije okupljena, pa su i dalje otvorene sve opcije za izlazak iz sve dublje političke krize u Crnoj Gori.

Inicijativa o nepoverenju aktuelnoj vladi koju su pokrenule partije bivšeg režima naći će se na dnevnom redu Skupštine 19. avgusta. U toku su brojne kombinatorike oko sudbine manjinske vlade. Da bi ona pala, inicijatorima nedostaje pet glasova poslanika, uz već poznatih 36 podrške.

Kurir Televizija
foto: Kurir televizija

Jedan od lidera Demokratskog fronta smatra da je vlada Crne Gore pala i da će se formirati nova vlada 30. avgusta, sa novim ciljevima.

- Vlada Crne Gore je pala. Konstituenti koji čine sadašnju vlast pokrenuli su pitanje nepoverenja vladi Crne Gore. Demokratski front je saopštio da je potrebno resetovati odnose na 30. avgust i formirati vladu koja će biti odraz narodne volje. Tri osnovna stuba te narodne volje su da pod jedan SPC bude ravnopravna sa ostalim crkvama i verskim zajednicama. Pod brojem dva da vlada ne bude sa DPS i Milom Đukanovićem. Pod brojem tri da postoji borba protiv organizovanog kriminala i korupcije - rekao je Milutin Đukanović.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:42

DRITAN SATERAO MILA U ĆOŠAK? Pavićević za Kurir TV: Đukanović više nema izbora, ovo su 4 scenarija koja mu je Abazović spremio!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track