MILO DONEO ODLUKU Izbori raspisani za 23. oktobar! Kreće trka za odbornička mesta u opštini Zeta!
Foto: Printscreen/YouTube

zeta

MILO DONEO ODLUKU Izbori raspisani za 23. oktobar! Kreće trka za odbornička mesta u opštini Zeta!

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović doneo je odluku o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Zeta za 23. oktobar, saopštio je danas njegov savetnik za ustavni sistem i pravna pitanja Boris Bastijančić.

- Imajući u vidu svoju Odluku o izboru odbornika od 2. avgusta ove godine, predsednik Crne Gore je, pravovremeno postupajući, juče doneo Odluku o delimičnom poništavanju (prednje) Odluke o raspisivanju izbora za odbornike, isključivo u skladu sa svojim utvrđenim ustavnim prerogativima, dosledno sledeći važeće odnosne pravne akte i valjano ceneći precizno definisane rokove crnogorskog izbornog zakonodavstva - navodi Bastijančić.

On ističe da je Đukanović jučerašnjom odlukom, polazeći od inovirane činjenične osnove, u okrilju dejstva Zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, Zakona o Glavnom gradu i Zakona o upravnom postupku, poništio tačku 1 alineja 4 – kojom su raspisani izbori za odbornike u Skupštini opštine Golubovci (opštine u okviru Glavnog grada) i alineja 9 – kojom su raspisani izbori za odbornike u Skupštini Glavnog grada Podgorica, obe sadržane u Odluci o raspisivanju izbora donesenoj 2. avgusta 2022. godine.

Kurir.rs/Večernje novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track