PRVA JAČA KIŠA POPLAVILA NOVI AUTO-PUT U CRNOJ GORI: Uopšte se nije moglo kroz tunel, građani u strahu, šta li nas tek ČEKA ZIMI?
Foto: Printscreen/Youtube

haos

PRVA JAČA KIŠA POPLAVILA NOVI AUTO-PUT U CRNOJ GORI: Uopšte se nije moglo kroz tunel, građani u strahu, šta li nas tek ČEKA ZIMI?

Crna Gora -

Prva jača kiša od otvaranja auto-puta "Princeza Ksenija" u Crnoj Gori i odmah problemi!

Zbog obilnih padavina jedna saobraćajna traka u tunelu bila je u potpunosti prekrivena bujicom vode. Za sada nije poznato šta je uzrok poplavljenog tunela, a građanski aktivista Aleksandar Dragićević navodi da je javnost očekivala objašnjenje budući da je prva kiša otkrila brojne nepravilnosti na auto-putu pa se pita šta tek očekuje vozače tokom zime.

Velika količina kišnice sinoć je otežala saobraćanje kroz tunel na auto-putu plaćenom oko milijardu evra. Bujica prljave vode gotovo da je prekrila jednu saobraćajnu traku.

Mediji su pokušali da od kompanije koja upravlja auto-putem dobiju odgovor šta je uzrok takvoj situaciji, ali bez uspeha.

Crna Gora, Auto-put
foto: Printscreen/Radio Slobodna Evropa

Građanski aktivista Aleksandar Dragićević navodi da su nadležni bili u obavezi da odgovore javnosti.

- Mi smo danas očekivali bar neki odgovor od ministra ili od Monteputa. Makar ne javni. Tako da mi građani ne znamo šta se dešava - rekao je Dragičević.

Televizija Crne Gore nezvanično saznaje da problem leži u dva odvoda koja su bila začepljena. Tokom noći problem je saniran pa bujica kroz tunele danas nema.

No, nakon skoro milijardu uloženih evra i tri godine probijanja roka, postavlja se pitanje da li Crna Gora dobila kvalitetan auto-put.

- Sada vidimo brojne nepravilnosti na auto-putu i poplave i nesigurnosti u tunelu. Šta nas tek očekuje zimi? Tek nas očekuju veći problemi s auto-putem -poručio je Dragičević.

A jedan koji još nije rešen je silazak sa auto-puta sa strane Mateševa. Nakon nove ravne ceste prinuđeni ste da se vozite makadamom.

Kiša na površinu izbaci mnogo problema - jedan od njih je i zamućenje Tare usled građevinskih radova.

(Kurir.rs/RTCG)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track