MILOV SIN UVEĆAO SVOJU IMOVINU: Blažo Đukanović kupio zemlju kod Podgorice i podigao dva kredita
Foto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

nova investicija?

MILOV SIN UVEĆAO SVOJU IMOVINU: Blažo Đukanović kupio zemlju kod Podgorice i podigao dva kredita

Crna Gora -

Podgorička kompanija “BB Solar” biznismena Blaža Ðukanovića, sina predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića, kupila je zemljišni kompleks od 5.300 kvadratnih metara u Donjim Kokotima na periferiji Podgorice, pišu Vijesti pozivajući se na podatke iz zemljišnih knjiga.

Kompanija čiji su suvlasnici sin predsednika i biznismen Ivan Burzanović se u katastarsku evidenciju Uprave za katastar i državnu imovinu upisala kao vlasnik 12. septembra. Reč je o četiri parcele od 2000, 2001, 1080 i 278 kvadrata, a kao osnov sticanja navadena je kupovina.

Dodaje se da, prema izveštaju o poslovanju iz 2021. godine “BB Solar” je prihodovao 9,68 miliona evra, uz dobit od 765.000 evra, dok je 2020. godine imala 11,28 miliona prihoda i dobit od 1,4 miliona evra.

I dok na jednoj strani kompanija povećava imovinu, na drugoj se kreditno zadužuju. Ponovo je založena imovina firme, ovog puta za dva kredita od po pola miliona i 400 hiljada evra.

Pod hipotekom “BB Solar” je stavio svoje poslovne prostore u prizemlju zgrade “Croling”, u podgoričkom naselju Kruševac, od 186, 84, 78, 9 i 43 metra kvadratna i stan od 52 kvadrata na Gorici i poslovni prostor u Staroj varoši.

Vijesti pišu da je "BB Solar" jedna od kompanija koje poseduje Blažo Ðukanović, a registrovana je za postavljanje električnih instalacija sa ciljem povecanja energetske efikasnosti i očuvanja kvaliteta životne sredine prelaskom na obnovljive izvore energije i u proteklih nekoliko godina pozicionirala se kao vodeća na tom tržištu.

Napominje se da je Elektroprivreda Crne Gore pre dve i po godine zaključila ugovor o ekološkoj rekonstrukciji prvog bloka Termoelektrane u Pljevljima sa konzorcijumom u kome su kineski “DEC International”, “Bemax” iz Podgorice i “BB Solar”, a investicija je vredna 54 miliona evra.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track