KATAKLIZMIČNO NEVREME U CRNOJ GORI: Obilne padavine uzrokovale poplave i nestanak struje, olujni vetar OBARAO DRVEĆE (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen/Facebook/Podgorički vremeplov

NEVIĐENO

KATAKLIZMIČNO NEVREME U CRNOJ GORI: Obilne padavine uzrokovale poplave i nestanak struje, olujni vetar OBARAO DRVEĆE (VIDEO, FOTO)

Crna Gora -

Najavljeni ciklon "Fobos" sinoć je zahvatio Herceg Novi, a olujni vetar, obilne padavine i grmljavina uzrokovali su poplave, obaranje stabala i nestanke električne energije.

Kako prenosi RTHN, u toku noći palo je 124 litra kiše po metru kvadratnom, a olujni vetar je dostizao brzinu do 90 kilometara na sat.

Iz Službe zaštite i spašavanja, tom mediju je rečeno da je oko tri sata ujutru palo stablo na magistralni put u Bijeloj, kod hotela "Park". Hercegovački vatrogasci su ispilali delove stabla i pomogli da se ono ukloni sa puta, kako bi se normalizovao saobraćaj.

Zbog obilne kiše došlo je do izlivanja vode i poplava na uobičajenim mestima u Meljinama, Zelenici, Igalu, u gradskoj luci...

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja su ispumpavali vodu iz objekta "Feral" na Škveru, a izašli su na teren i u bivšem krugu PKB-a u Zelenici. Zbog nevremena koje je pogodilo Podgoricu na više lokacija u glavnom gradu Crne Gore pala su stabla drveća, preneo je "CdM".

"Usled jakog vetra i obilnih padavina došlo je do odvaljivanja većih grana na više lokacija u gradu", saopšteno je iz Zelenila Podgorica.

Od sinoć su, kako kažu, njihove ekipe na terenu i rade na što bržoj sanaciji posledica kako bi se obezbedili nesmetani uslovi za kretanje pešaka i saobraćaja.

Olujni vetar napravio je probleme i na Cetinju - oboreno je stablo u Donjem polju, koje je prilikom pada oštetilo strujne vodove, prenosi RTV "Cetinje".

U Herceg Novom je došlo do poplava usled obilnih padavina.

U Crnoj Gori će i danas biti pretežno oblačno, povremeno će padati kiša, a mestimično i pljuskovi i grmljavina.

(Kurir.rs/Vijesti.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track