DANAS NIJE BEZBEDNO BITI SRBIN U CRNOJ GORI: Milan Knežević, jedan od lidera DF, za Kurir nakon NAPADA! Nosiću oružje!
Foto: Youtube prtscr / Demokratska Narodna Partija

ugrožena bezbednost

DANAS NIJE BEZBEDNO BITI SRBIN U CRNOJ GORI: Milan Knežević, jedan od lidera DF, za Kurir nakon NAPADA! Nosiću oružje!

Crna Gora -

Ovo je poruka da danas nije bezbedno biti Srbin ili se izjašnjavati kao Srbin u Crnoj Gori, a plašim se da će ovakvih incidenata biti sve više, jer je u državi stvorena atmosfera linča, ali i narativ da je patriotska dužnost svakog pravog Crnogorca da odbrani zemlju tako što će vređati predstavnike Demokratskog fronta (DF) ili predstavnike Srba, fizički se obračunati s njima ili ih možda čak i likvidirati. Javno kažem da ću od sada nositi oružje kako bih zaštitio svoju porodicu.

Ovo za Kurir kaže Milan Knežević, jedan od lidera DF u Crnoj Gori, koji je u sredu napadnut na podgoričkom aerodromu dok je u kolima čekao suprugu da doputuje.

Knežević kaže da je izvesni I. G. (34) iz Cetinja, koga nikada ranije nije video, iz čista mira prišao njegovim kolima i počeo najstrašnije da ga vređa: od upućivanja pogrdnih komentara na račun fizičkog izgleda, preko najgnusnijih psovki i poziva na obračun.

- Jasno je da sam napadnut na političkoj osnovi kao jedan od lidera DF, a dotični je smatrao da treba da me uvredi jer sam Srbin. Pokušavao sam maksimalno da izbegnem incident i pitao ga šta je problem, a da nije bilo mog vozača, koji se suprotstavio njemu i ljudima koji su bili sa njim, sigurno bi me i fizički napao, jer je bilo na ivici toga. Intervenisala je i policija i podneo sam krivičnu prijavu protiv njega, ali je I. G. nakon privođenja odmah pušten. Time je Osnovni sud u Podgorici poslao poruku svima da je dozvoljena svaka vrsta omalovažavanja i napada na srpski narod u Crnoj Gori. U delu javnosti I. G. sada je predstavljen kao narodni heroj, u delu čak i kao moja žrtva - kaže Knežević.

Pozivi na linč

Predsednik Demokratske narodne partiji (DNP) dodaje da svakodnevno sluša pozive na linč:

- Pre dva dana sam na Fejsbuku dobio poruku da je čudo kako još nisam mrtav... Kao predsednik skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu, otvarao sam mnoga osetljiva pitanja i stalna sam meta pretnji i uvreda, zbog čega sam tražio dozvolu za nošenja oružje, ali nije mi odobrena, jer se protiv mene i dalje vodi namontirani krivični postupak za izazivanje lažnog državnog udara. Osećam se ugroženo i zabrinut sam za bezbednost moje porodice i javno kažem da ću biti prinuđen da nosim oružje, jer ću učini sve da ih zaštitim! Plašim se da ovo nije poslednji ovakav napad i da će slične stvari biti sve učestalije kako se bliži popis stanovništva u Crnoj Gori, a kako se ljudi ne bi slobodno izjašnjavali o svojoj nacionalnoj pripadnosti i pokazali da je Crna Gora država i Srba.

Mnogi stali uz Kneževića:

Hvala za podršku

Knežević kaže da mu je veoma značajna bila i podrška i srpskih političara i javnosti, koju je dobio nakon incidenta.

- Želim od srca da zahvalim svima u Srbiji s predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu, zatim šefu diplomatije Ivici Dačiću, predsedniku Skupštine Vladimiru Orliću, Milenku Jovanovu i mnogim drugima koji su mi uputili reči podrške i osudili ovakav incident.

Iz DNP poručili su da neće dozvoliti da se "bezočni i sramni napad" na lidera te stranke pokuša izokrenuti i u javnosti predstaviti kao da je Knežević inicijator bilo kakvog sukoba.

(Kurir.rs/J.Pronić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track