URNEBESNO: BACIO GA POD NOGE KAO FLAŠE DOM PERINJONA DOK SLUŠA JAMI! Knežević na HIT način opisao Đukanovićevo gaženje Ustava
Foto: Nemanja Nikolić

komedija

URNEBESNO: BACIO GA POD NOGE KAO FLAŠE DOM PERINJONA DOK SLUŠA JAMI! Knežević na HIT način opisao Đukanovićevo gaženje Ustava

Politika -

Ustavni odbor Skupštine Crne Gore raspravljao je danas o predsedniku Milu Đukanović kog su optužili za gaženje Ustava time što nije dao mandat Miodragu Lekiću da sastavi vladu, a Milan Knežević, lider DNP i poslanik Demokratskog fronta imao je urnebesno objašnjenje.

Vladajuća većina je, naime, kako je rekao Knežević, spremna da razgovara o Zakonu o predsedniku ako Milo Đukanović da mandat Lekiću.

Milan Knežević
foto: Facebook video prtscr / Demokratski ifront

- Ako Lekić nema podršku 41 poslanika, skraćujemo mandat Skupštini i idemo na izbore. Ali je neophodno da proverimo to, ako oni tvrde da imaju većinu nek daju mandat Lekiću, a mi smo spremni zaustaviti izglasavanje Zakona o predsedniku - rekao je Knežević.

On je pozvao kolege iz DPS da prekinu bojkot i da se vrate u Skupštinu.

- Radikalno delovanje DPS nas udaljava od puta ka Evropskoj uniji. Nije dobro da prvog u mesecu potrče na blagajnu da prime platu, a ne rade ništa u Skupštini. Građani su ih birali da štite njihove interese, a ne da deluju kroz neke forme Hezbolah i Hamas bitisanja u Crnoj Gori - rekao je Knežević.

Kako je kazao, Đukanović nije povredio Ustav nego ga je bacio pod noge.

- Bacio ga je pod noge kao prazne flaše Dom Perinjona kada padne u sevdah slušajući Jami u zelenom salonu hotela Crna Gora. I to treba svi da znaju, da Ustav nije povređen nego bačen pod Đukanovićeve noge - kazao je Knežević.

Dodao je da se Đukanović pravda kako nije prekršio Ustav, a upravo on je uveo novu ustavnu kategoriju - njegov osećaj.

- On je uveo novu Ustavnu kategoriju - njegov osećaj, da je veće 40 od 41. Međutim, njegov osećaj nije bio ustavna kategorija ili jeste kada je dao mandat Dritanu Abazoviću. Negov osećaj se nije dovodio u pitanje kada je bez potpisa mandat dao Dušku Markoviću 2016. godine, dok su pre toga iscenirali pokušaj državnog udara. Ni osećaj Filipa Vujanovića kada je dao mandat Igoru Lukšiću i Milu Đukanoviću. I sad odjednom mi treba da se svi određujemo prema nosu Mila Đukanovića da li smo ga dovoljno uverili da imamo 41 poslanika - objasnio je Knežević.

Podnošenje potpisa, na koje se mnogi, pozivaju, tvrdi Knežević, nisu ustavna obaveza.

- Zato smo i inicirali izmene Zakona o predsedniku, da onaj koji odbije da da mandat onome ko ima podršku 41 ili više poslanika, da to može da uradi predsednik ili predsednica Skupštine - kazao je Knežević.

Pitao je da li iko u Crnoj Gori veruje da će Venecijanska komisija dati objektivno mišljenje na Zakon.

- Nas u Venecijanskoj komisiji predstavljaju Zoran Pažin, Srđan Darmanović i dopisni član Zlatko Vujović. Da mi NVO, koje su bliske ili koje funkcionišu u okviru DPS određuju mišljenje o Zakonu, uopšte ne prihvatam - rekao je Knežević.

Zatim je predložio da Ustavni odbor narednih dana uputi mišljenje Venecijanskoj komisiji i da je pitaju da li 41 veće od 40.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track