"MILO HITNO DA SE PRIZOVE PAMETI, MOGUĆA I REVOLUCIJA" Koprivica: Ni Đukanović ni Kurti ne rade ništa bez SAGLASNOSTI SA ZAPADA
Foto: EPA Georgi Licovski

crna gora

"MILO HITNO DA SE PRIZOVE PAMETI, MOGUĆA I REVOLUCIJA" Koprivica: Ni Đukanović ni Kurti ne rade ništa bez SAGLASNOSTI SA ZAPADA

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović je prvo, 7. novembra vratio Skupštini Zakon o predsedniku na ponovno odlučivanje, uz ocenu da bi takav akt izazvao konfuziju ustavnih nadležnosti najvažnijih državnih organa, uništio princip podele vlasti i urušio državnopravni poredak.

Profesor dr Časlav Koprivica i Predrag Kalezić, politički analitičar komentarisali su ova dešavanja u studiju Kurir TV.

- Jedni kažu da nije u redu da predsednik vraća ove akte. Ovo je ignorisanje građana Crne Gore, odnosno davanje mandata onom koji ima većinu - rekao je Koprivica.

Ova dešavanja on je okarakterisao kao veru Đukanovića da može da se vrati na vlast.

- Ono što je važno je da nije problem samo u njemu, ni Milo, ni Aljbin Kurti ne radi ništa što nije u saglasnosti sa EU, već zapravo pokušavaju da održi sukob niskog intenziteta, a to ništa nije slučajno nakon rata u Ukrajini - rekao je Koprivica.

03:16

UKOLIKO NE POTPIŠE OVAJ AKT U ROKU OD TRI DANA MILU SE NE PIŠE DOBRO Koprivica: Đukanović taktički ČUVA HAOS u CRNOJ GORI!

Kalezić je ispričao da je sve bila greška u dokumentaciji, a da će Đukanović raditi kako mu nalaže Ustav.

- On ima obavezu da potpiše akt koji mu nalaže Ustav. Zakon o predsedniku je pragmatičan odgovor stranaka koje su sad na vlasti na kršenje ustava od strane Mila Đukanovića - rekao je Kalezić.

- Đukanović mora da potpiše zakon u roku od tri dana - dodao je on.

Ukoliko ne potpiše ovaj akt, moraće da se raspišu parlamentarni izbori.

- Ustavni sud je jedna od karika gde se vidi da je DPS blokirao pokušaj da se popuni sastav suda, koji bi razrešio sve ovo. On taktički neće da omoogući ovo da bi se očuvao, paradoksalno, haos u Crnoj Gori - rekao je Koprivica i kao jednu od mogućnosti naveo da se Đukanović prizove pameti, kao i revoluciju, ne isključujući posredstvo Zapada koji želi da produži krizu.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track