KINESKINJA POD OSTROGOM PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Prišla da celiva mošti i rekla: Hoću da budem kao on! DOBILA IME VASILIJA po svecu
Foto: Profimedia

malo čudo

KINESKINJA POD OSTROGOM PRIMILA PRAVOSLAVLJE: Prišla da celiva mošti i rekla: Hoću da budem kao on! DOBILA IME VASILIJA po svecu

Crna Gora -

Nesvakidašnji događaj desio se nedavno u manastiru Ostrog. Kineskinja Sigrid Sun, koja je boravila u Crnoj Gori, pri poseti ostroškoj svetinji izrazila je želju da primi pravoslavnu veru i da pristupi svečanom činu krštenja, piše Informer.

„Prišla je kod Sveca da ga celiva. Kod moštiju je dežurao nikšićki paroh, otac Vasilije Brborić. Ona je zatražila od njega da je nauči kako da se pravoslavno zakrsti. U toku razgovora o veri, rekla je da ne pripada nijednoj religiji, ali da hoće da bude u onoj veri u kojoj je Sveti Vasilije“, priča jeromonah Vladimir Palibrk, koji je sa ocem Brborićem izvršio čin krštenja.

Ostrog
foto: Youtube/Ruptly

Jeromonah Vladimir kaže da je Sigrid pokazivala na mošti Svetog Vasilija i govorila „Hoću da budem kao on“. Nakon toga, priča jeromonah Palibrk, Sigrid je otkazala i taksi vozilo koje je čekalo ispred manastira, a koje je trebalo da je vozi nazad ka Podgorici.

Putem aplikacije i prevoda sa kineskog na engleski, jeromonah je uputio devoku iz Kine u osnove pravoslavne vere. Na krštenju Sigrid je dobila ime Vasilija, po ostroškom svetitelju. Kum joj je bio Konstantin Džusojev, prijatelj jeromonaha Palibrka, koji je profesor na Sretenskoj Duhovnoj Akademiji u Moskvi, a tih dana je boravio u poseti manastiru Ostrog.

Helen, krštenje
foto: Youtube/Printscreen

Ubrzo je Sigrid, odnosno Vasilija, postala i kuma. Naime, devojka Suzana, koja je bila prevodilac u razgovorima Sigrid sa ostroškim sveštenstvom, izrazila je želju da i sama pristupi činu krštenja. Kuma joj je bila upravo Vasilija.

„Ovaj događaj je samo još jedno malo čudo koje se desilo prilikom posete Svecu. Možemo reći da se Sv

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track