Najnovije vesti

CRNOGORAC DAO OTKAZ, A KAD ČUJETE KOJI JE RAZLOG IZNEVEROVAĆETE: Nije izdržao ni mesec dana, evo šta je ZAMERIO svom poslodavcu
Foto: Shutterstock

neverovatno

CRNOGORAC DAO OTKAZ, A KAD ČUJETE KOJI JE RAZLOG IZNEVEROVAĆETE: Nije izdržao ni mesec dana, evo šta je ZAMERIO svom poslodavcu

Crna Gora
22:46h

Mojkovčanin Ilija Vlaović dao je otkaz u Opštini Mojkovac jer ništa nije radio i jer smatra da njegovo radno mesto nije potrebno.

Vlaović, koji je po struci profesor geografije, zasnovao je radni odnos u Opštini Mojkovac 9. decembra 2022. godine, a zahtev za raskid ugovora o radu podneo je 18. januara ove godine.

Vlaović je potvrdio da ovaj nesvakidašnji i neuobičajen potez nije šala, te da je zaista dao otkaz jer mu poslodavac nije davao radne zadatke.

On je bio zaposlen na radnom mestu savetnika, ali kaže da ne zna za šta i čiji savetnik.

stres, posao, kancelarija
foto: Shutterstock

U zahtevu za raskid ugovora upućen predsedniku Opštine Mojkovac Vesku Deliću, u koji su crnogorski mediji imali uvid, Vlaović navodi da je sklopio ugovor sa Opštinom preko javnih radova koje raspisuje Zavod Crne Gore kao stručno osposobljavanje na šest meseci.

– Razlog raskida ugovora je jer se nadležni za moj sektor, gde sam dobio raspored, nisu udostojili za mesec dana da mi nađu radni zadatak. Osećao sam se beskorisno i suvišno. Ako sam dobio priliku da se usavršavam, smatram da bi to trebalo i da se sprovede u delo, a ne da svoje radno vreme provodim sedeći bez ikakvih radnih obaveza – kazao je Vlaović.

Kaže da se obraćao nadležnoj za njegov sektor u više navrata i tražio radno zaduženje, ali da ga nije dobio „verovatno zato što poslodavac nema šta da mu da da radi“.

razgovor, posao
foto: Shutterstock

– Samim tim smatram da ovo moje radno mesto nije potrebno i zašto bih ja onda uzimao platu koju ne zaslužujem. Smatram da bi bilo humanije da se taj novac uplati deci u Domu u Bijeloj ili socijalno ugroženim porodicama – kaže Vlaović.

On apeluje na ljude u Opštini Mojkovac da „ne slede prethodnu vlast uz podsećanje da su se svi borili protiv korupcije“.

– U Opštini Mojkovac ima veliki broj nepotrebnih radnih mesta i zbog takvih koji vole da sede i niša ne rade a da primaju platu mi se nalazimo tu gde jesmo. Takođe smatram da je moja država Crna Gora i poštujem njena obeežja, a ovo što rade naši predstavnici prevazilazi sve granice. O svemu ovome obavestiću nadležne organe Crne Gore da se pozabave proverom radnih mesta u Opštini Mojkovac kao i medije. Još jednom navodim da sam dao otkaz jer nisam ništa radio i smatram da ovo radno mesto nije potrebno – zaključio je Vlaović u zahtevu za raskid ugovora.

(Kurir.rs/Pobjeda)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja
track