SAVET MINISTARA BIH IMA SVOJU PRVU SEDNICU: Ovo su prve teme rada!
Foto: Shutterstock

imenovanja

SAVET MINISTARA BIH IMA SVOJU PRVU SEDNICU: Ovo su prve teme rada!

Bosna i Hercegovina -

U četvrtak sa početkom u 11 sati biće održana prva sednica novog saziva Veća ministara BiH kojim predsedava Borjana Krišto (HDZ).

Za sednicu u zgradi institucija Bosne i Hercegovine je predložen sledeći dnevni red:

Prijedlog odluke o imenovanju predsedavajućeg, zamenika predsedavajućeg i članova Odbora za unutrašnju politiku Veća ministara Bosne i Hercegovine

Predlog odluke o imenovanju predsedavajućeg, zamenika predsedavajućeg i članova Odbora za ekonomiju Veća ministara Bosne i Hercegovine

Predlog zaključka o imenovanju predstavnika Bosne i Hercegovine u međunarodnim finansijskim institucijama (Svetska banka, Međunarodni monetarni fond, Evropska banka za obnovu i razvoj)

Predlog zaključka o broju primeraka i načinu dostave materijala u Generalnom sekretarijatu Veća ministara Bosne i Hercegovine

Informacija o Rešenju upravnog inspektora kojim je Agenciji za državnu službu Bosne i Hercegovine naložena mera šta od imovine imaju budući državni ministri i čime su se sve bavili

Kao što je već poznato, HDZ je imenovao Davora Bunozu za ministra pravde i Dubravku Bošnjak za ministricu civilnih poslova, dok je Borjana Krišto predsjedavajuća Vijeća. Bunozin zamjenik je Elvir Mahmuzić iz SDP-a, a Bošnjakov zamjenik je Marijana Mojić iz Ujedinjene Srpske, koja je koalicioni partner SNSD-a. Krišto je za svoje zamjenike izabrala ministre Elmedina Konakovića i Zorana Tegeltiju.

Stranke proširene Trojke su izabrale Elmedina Konakovića (NiP) za ministra vanjskih poslova, Edina Fortu (Naša stranka) kao ministra komunikacija i prometa i Zukana Heleza (SDP) kao ministra odbrane. Zamenik Konakovića je HDZ-ov Josip Brkić, koji je i do sada bio na ovoj poziciji, zamenik Forte je Ognjen Janjić (DEMOS), a Helez ima dva zamenika Slavena Galića (HDZ) i Aleksandra Goganovića (SNSD).

SNSD je uzeo ministarstvo finansija, bezbednosti i spoljne trgovine, a na te pozicije je postavio Zorana Tegeltiju, Nenada Nešića i Stašu Košarca.

Zamenik Tegeltije će biti Muhamed Hasanović (SDP), Nešićev zamenik je Ivica Bošnjak (HDZ), a Košarca Ljiljana Lovrić (HNS), koja je i do sada bila na ovoj poziciji, kao i Košarac na svojoj.

Ministar za ljudska prava i izbeglice je član Pokreta za državu iz RS-a Sevlid Hurtić, a njegova zamenica je Duška Jurišić.

Kurir.rs/Klix.ba

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track